Británia vyzýva svojich občanov, aby opustili Tunisko: Chystá sa ďalší útok

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 18:48 • 2 min
Británia vyzýva svojich občanov, aby opustili Tunisko: Chystá sa ďalší útok

LONDÝN - Tunisko kritizovalo Britániu za rozhodnutie vyzvať britských turistov, aby urýchlene opustili túto severoafrickú krajinu, ktorá minulý mesiac zažila krvavý teroristický útok v letovisku Súsa. Tunisko vyhlásilo, že poškodenie cestovného ruchu je presne "to, čo chcú teroristi dosiahnuť".

slovakia

left justify in out

Tuniský premiér Habíb Síd uviedol, že má dnes v pláne rozprávať sa s britským partnerom Davidom Cameronom a vysvetliť mu, ako sa Tunisko snaží ochrániť britských občanov po streľbe z 26. júna v Súse. Útočník tam vtedy zabil 38 turistov vrátane 30 britských občanov.

 

"Rozhodnutie Británie bude mať vplyv aj na ďalšie krajiny, ktoré môžu takisto odporučiť turistom, aby nenavštevovali Tunisko," povedal vo štvrtok večer v parlamente premiér Síd, ktorého dnes citovala tlačová agentúra DPA.

 

"Tunisko bude spolupracovať na evakuácii Britov a bude chrániť každého, kto bude chcieť zostať," dodal premiér.

 

Tuniský veľvyslanec v Londýne Nabíl Ammár povedal pre britskú spravodajskú stanicu BBC, že evakuácia je "to, čo teroristi chcú".

 

"Poškodením cestovného ruchu, odchodom cudzincov z krajiny poškodzujú celý sektor a pripravujú mnohých ľudí o prácu a vyháňajú ich na ulicu," povedal veľvyslanec.

 

"Jedným zo zdrojov terorizmu je chýbajúca nádej," dodal ambasádor.

 

Britské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok večer vyzvalo, aby všetci britskí turisti čo najskôr opustili Tunisko, pretože "ďalší teroristický útok je vysoko pravdepodobný".

 

V nasledujúcich dňoch podľa očakávania odíde z Tuniska približne 3000 britských občanov, informovali britské médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies