Záchranári ukončili evakuáciu lyžiarov z lanovky, na ktorú spadol strom

NETKY.SK • 17 Január 2019, 17:34 • 2 min
Záchranári ukončili evakuáciu lyžiarov z lanovky, na ktorú spadol strom

PRAHA - Záchranári ukončili evakuáciu 71 lyžiarov zo sedačkovej lanovky, na ktorú v českom Ski areáli Buková hora spadol vo štvrtok popoludní strom. Pri nehode ani pri záchrannej akcii nikto neutrpel zranenia, informovala spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

"Evakuácia zo sedačkovej lanovky v Bukovej hore bola ukončená o 16.17 h. Nakoniec veliteľ zásahu vydal rozkaz na vykonanie ešte jednej kontroly celej lanovky, aby sa ubezpečil, že na lanovke skutočne nikto nie je," uviedla podľa spravodajského servera Novinky.cz hovorkyňa hasičov Vendula Horáková.

 

img

Na lanovku v českej Bukovej hore spadol strom. Zdroj: Polícia ČR

 

Polícia v okrese Ústí nad Orlicí dostala oznámenie o nehode krátko pred 13.00 h. Pôvodne sa plánovalo spadnutý strom odpíliť a sprevádzkovať lano tak, aby v núdzovom systéme lanovka doviezla lyžiarov do bezpečia, čo sa však nakoniec nepodarilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies