Británia potrebuje prechodnú dohodu s EÚ, myslí si šéf banky RBS

NETKY.SK • 13 November 2016, 15:10 • 2 min
Británia potrebuje prechodnú dohodu s EÚ, myslí si šéf banky RBS

LONDÝN - Ak Británia neuzavrie s Európskou úniou (EÚ) prechodnú dohodu, poškodí to jej ekonomiku a finančný sektor, myslí si šéf Royal Bank of Scotland (RBS) Howard Davies. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Britský finančný sektor lobuje, aby vláda uzavrela dohodu, ktorá by pokryla obdobie medzi dokončením rokovaní od vystúpení z únie a uzavretím novej obchodnej dohody s EÚ, čo by zabránilo výrazným negatívnym vplyvom.

 

"Ak nebudeme mať prechodnú dohodu, spôsobí to škody, pretože si myslím, že banky a finančné inštitúcie sa budú rozhodovať na základe neistoty," uviedol Davies pre ITV. Dodal, že banky aktuálne pripravujú núdzové plány ktoré môžu jedného dňa zrealizovať. "Preto si myslím, že je to urgentné."

 

Podľa Daviesa by sa Británii mohlo podariť uzavrieť prechodnú dohodu, keďže tvrdý brexit by poškodil aj ostatné krajiny EÚ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies