Akcia Modrá 24 sa zameria na železničné stanice a vlaky

NETKY.SK • 13 November 2023, 16:30 • 2 min
Akcia Modrá 24 sa zameria na železničné stanice a vlaky

BRATISLAVA - V pondelok sa začala policajná akcia "Modrá 24". Pod drobnohľadom budú železničné stanice a vlaky. Informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová s tým, že ide o medzinárodnú policajnú akciu, ktorú organizuje Európska asociácia železničných polícií (RAILPOL).

slovakia

left justify in out

"Hlavným cieľom policajnej akcie v členských krajinách RAILPOL-u v rámci Európy je preventívne pôsobenie v oblasti železničnej dopravy a plnenie úloh," uviedla Bárdyová. Priblížila, že akcia je zameraná napríklad na zisťovanie protiprávneho konania, predchádzanie krádežiam, pátranie po osobách a veciach či odhaľovanie nelegálnej migrácie.

 

"Do policajnej akcie, ktorá potrvá až do nedele (19. 11.), budú zapojení príslušníci železničnej a poriadkovej polície, v teréne budú aj policajné psy špeciálne vycvičené na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok," doplnila. O výsledkoch akcie bude polícia informovať po jej skončení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies