Brazília zažíva nezvyčajne teplú zimu

NETKY.SK • 26 August 2023, 17:00 • 2 min
Brazília zažíva nezvyčajne teplú zimu

Rio de Janeiro - Rekordne vysoké teploty a sucho zasiahli väčšinu územia Brazílie, čo je nezvyčajné pre toto ročné obdobie, keďže leto na južnej pologuli sa skončilo pred štyrmi mesiacmi.

slovakia

left justify in out

Podľa brazílskeho meteorologického ústavu zasiahla vlna horúčav vo štvrtok 19 z 26 brazílskych štátov, ako aj hlavné mesto Brazília. Ľudia trávili čas na mnohých známych plážach ako Copacabana v meste Rio de Janeiro. V stredu zaznamenali najvyššiu tohtoročnú teplotu v metropolách štyroch štátov. V Cuiabá, hlavnom meste štátu Mato Grosso v strednej časti krajiny, teplota dosiahla 41,8 stupňa Celzia. Vlna horúčav zasiahla aj obyvateľov Ria de Janeiro a Sao Paula, dvoch najľudnatejších miest Brazílie.

V Riu sa vo štvrtok teploty vyšplhali na 38,7 stupňa Celzia, čo bol druhý najteplejší deň zaznamenaný v meste v tomto roku. Úrady uviedli, že v severovýchodných štátoch Bahia a Piauí zaznamenali pokles vlhkosti vzduchu na menej ako 20 percent. Vláda odporučila ľuďom, aby sa počas najhorúcejšej časti dňa vyhýbali fyzickým aktivitám a zdržiavali sa vnútri. TASR správu prevzala z piatkového servisu agentúry AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies