Brazílčan Vinicius vyzval UEFA, aby potrestala fanúšikov Atletica za rasizmus

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 10:15 • 2 min
Brazílčan Vinicius vyzval UEFA, aby potrestala fanúšikov Atletica za rasizmus

Brazílsky futbalista Vinicius Junior z Realu Madrid vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby potrestala fanúšikov Atletica Madrid. Ich správanie pred stredajším (13. 3.) zápasom Ligy majstrov proti Interu Miláno, v ktorom si Atletico zaistilo postup do štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele, považuje za rasistické.

slovakia

left justify in out

Brazílsky hráč zareagoval na internete na video, v ktorom je vidno, ako fanúšikovia madridského klubu spievajú tradičný chorál, no pozmenili slová a nahradili ich výrazom „šimpanz Vinicius“.

„Dúfam, že UEFA už premýšľa nad trestom. Je smutná realita, že takéto veci sa dejú aj v zápasoch, v ktorých nehrám,“ zverejnil Brazílčan na sociálnej sieti podľa AP.

UEFA sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila. Vedenie španielskej La Ligy však označilo chorály za úbohé a rasistické. Prípad už posunulo aj úradu španielskeho štátneho zástupcu pre vyšetrovanie prejavov nenávisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Sky Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies