VIDEO: Londýnski taxikári nemôžu pracovať pre nedostatok palív. Problém sa týka i zdravotníkov

NETKY.SK • 29 September 2021, 11:38 • 2 min
VIDEO: Londýnski taxikári nemôžu pracovať pre nedostatok palív. Problém sa týka i zdravotníkov

LONDÝN - Ak nebudú mať kľúčoví zamestnanci prístup k pohonným látkam, nebudú môcť chodiť do práce a starať sa o pacientov. Premiér Boris Johnson vyzval ľudí, aby prestali s panickými nákupmi palív.

slovakia

left justify in out

Taxikári v britskej metropole nepočítajú s rýchlym uvoľnením krízy s pohonnými látkami. "Aj napriek prianiam Borisa Johnsona sa situácia nezlepšuje," uviedol šéf zväzu londýnskych taxikárov London Taxi Drivers Association, Steve McNamara v rozhovore pre BBC Radio 4. V utorok nemohlo pracovať 25 % až 30 % taxikárov v Londýne. "Taxikári bez benzínu a sú aj bez práce," dodal McNamara.

 

 

Rady pred čerpacími stanicami, ktoré ešte majú palivá, sú stále dlhé. Podľa McNamaru je potrebné stanoviť výnimky pre povolania, ktoré ľudia nemôžu vykonávať bez natankovania. Pridal sa k nemu aj David Lawrie, riaditeľ asociácie zastrešujúcej prevádzkovateľov taxislužieb National Private Hire and Taxi Association. "Medzi našimi klientmi sú zdravotne postihnutí pasažieri, deti, ktoré navštevujú špeciálne školy, lekári či zdravotné sestry, ktorí nešoférujú alebo majú pokazené auto. Je to služba pre kľúčových členov spoločnosti, ktorá je na 100 % závislá od pohonných látok," povedal pre CNN Business.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Britskí vodiči sa bijú o palivo. Slovensko čaká podobný scenár!

 

V Spojenom kráľovstve aktuálne mnoho čerpacích staníc nemá motorové palivá. Dôvodom je nedostatok vodičov nákladných áut. Odkedy museli niektoré čerpacie stanice zavrieť pre nedostatok palív, Briti ich panicky nakupujú a pred otvorenými čerpacími stanicami sa tvoria dlhé rady.

 

 

Premiér Boris Johnson sa v utorok v krátkom videopríhovore snažil občanov upokojiť. Uviedol, že situáciu už stabilizujú a vyzval Britov, aby prestali panicky nakupovať.

 

Denník Times však v stredu s odvolaním sa na zdroje z odvetvia uviedol, že môže trvať týždne, kým sa situácia viditeľne uvoľní. Podľa BBC aktuálne zaškoľujú vojakov, aby mohli voziť palivá na čerpacie stanice.

 

K téme: Kollára hnevajú drahšie potraviny a energie. Nechce, aby ľudia živorili

 

Na problém reagovala Britská lekárska asociácia (BMA), podľa ktorej je možné, že zdravotníci sa nebudú mať ako dostať do práce a poskytovať zdravotnú starostlivosť. "I keď vláda uviedla, že vykonala kroky na elimináciu dopadu nedostatku vodičov, ktorí dovážajú palivo, výsledky sa nedostavia hneď. Zdravotníci a ďalší dôležití pracovíci by preto mali mať prioritný prístup k palivám, aby mohli pokračovať v ich kľúčovej práci a garantovať starostlivosť o pacientov," vyjadril sa zástupca organizácie Chaand Nagpaul. 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies