Boris Kollár podstúpi po dopravnej nehode operáciu. Bývalá Miss Universe tají, čo robila s predsedom parlamentu vo vládnej limuzíne

NETKY.SK • 26 Október 2020, 06:35 • 2 min
Boris Kollár podstúpi po dopravnej nehode operáciu. Bývalá Miss Universe tají, čo robila s predsedom parlamentu vo vládnej limuzíne

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár bude musieť začiatkom tohto týždňa podstúpiť operáciu po vážnej dopravnej nehode. Jeho osobný ochranca utrpel zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy. Bývalá finalistka Miss Universe SR Miroslava Fabušová, ktorá sa taktiež viezla vo vládnej limuzíne, skončila na Jednotke intenzívnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva vnútra Barbara Túrosová. Tá uviedla, že osobný strážca predsedu parlamentu mu bezprostredne po nehode skontroloval zdravotný stav a poskytol okamžitú prvú pomoc, pri ktorej mu spriechodnil dýchacie cesty a kontroloval životné funkcie až do príchodu rýchlej zdravotnej služby. Vodič úradu pre ochranu ústavných činiteľov absolvoval lekárske vyšetrenia, neutrpel žiadne zranenia.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA Predseda parlamentu Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu, medzi zranenými je aj jeho ochrankár a vodič

 

Predseda NR SR podstúpi operáciu

Kollára bezprostredne do nehode previezli do nemocnice sv. Michala v Bratislave, kde sa oddelení traumatológie podrobil vyšetreniam. Ako uviedla hovorkyňa predsedu NR SR Michaela Jurcová, predseda parlamentu má vážnejšiu zlomeninu kľúčnej kosti, čo si vyžaduje operáciu, ktorá je naplánovaná na pondelok ráno. 

 

img

 

Podľa slov ministra práce Milana Krajniaka, Kollárovi zachránil život jeho ochrankár, ktorý mu vytiahol zapadnutý jazyk a spriechodnil mu tak dýchacie ciesty. 

 

„Predseda NRSR pán Boris Kollár bol prvotne prevezený do Nemocnice sv. Michala, kde absolvoval základné vyšetrenia. Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí,“ uviedla Jurcová s tým, že rekonvalescencia pri rozsahu Kollárových zranení je aj niekoľko týždňov.

 

Kollár sa viezol spolu s bývalou Miss Universe

Vo vládnej limuzíne BMW sa spolu s Kollárom viezli štyri osoby, okrem neho tam bol aj jeho ochrankár, vodič a bývalá miska a aktuálne celebritná vizážistka Miroslava Fabušová.

 

Tá sa k dôvodom, prečo sa nachádzalo v rovnakom vozidle ako Kollár, vyjadrovať nechcela. Informovala iba o tom, že sa nachádza na JIS-ke, pričom dodala, že je momentálne ťažko hovoriť o jej zdravotných prognózach

 

img


„Ústavní činitelia, ktorí majú pridelené vozidlo s vodičom Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, ho môžu využívať nepretržite počas výkonu svojej funkcie. Program a cieľ cesty je plne v kompetencii chránenej osoby. Rovnako je výlučne na jej rozhodnutí aj to, kto sa bude spolu s ňou nachádzať ako pasažier v služobnom motorovom vozidle, ktoré užíva," uviedla Túrosová.

 

img


K dopravnej nehode došlo v Podunajských Biskupiciach

O vážnej dopravnej nehode informoval ešte v priebehu sobotňajšieho večera premiér Igor Matovič. Došlo k nej v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice, kedy vládne vozidlo doslova po náraze s oproti idúcim autom vymrštilo mimo vozovky. Ako sa neskôr preukázalo auto s Borisom Kollárom išlo na zelenú a vrazilo do nich zboku iné auto, ktoré prechádzalo križovatku na červenú.

 

"Držíme týmto trom ľuďom palce, aby všetci traja mali čo najmenšie dopady na svoje zdravie. V najbližšej dobe budeme všetci podrobnejšie informovaní. V tejto chvíli máme kusé informácie. Podľa našich informácií z ich strany neboli prekročené žiadne právomoci alebo neboli porušené dopravné predpisy, " povedal Matovič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies