Brazílčan Neymar stále nie je fit, nepomôže Brazílii proti Bolívii a Peru

NETKY.SK • 9 September 2023, 08:30 • 2 min
Brazílčan Neymar stále nie je fit, nepomôže Brazílii proti Bolívii a Peru

SAO PAULO - Futbalisti Brazílie sa budú musieť v úvodných dvoch zápasoch juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 zaobísť bez Neymara. Útočník saudskoarabského Al-Hilalu sa necíti byť stopercentne zdravotne v poriadku, stále ho sužuje zranený členok.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, Neymar sa ešte plne nezotavil zo zranenia pravého členka, pre ktoré pauzuje od februára. V lete zamieril z Paríža St. Germain do Al-Hilalu, no pre zdravotné problémy za svoj nový klub ešte nenastúpil. Počas asociačného termínu sa pripojil k národnému tímu, kde ho vyšetril reprezentačný lekár a ten mu ešte nedovolil hrať. Brazília sa tak v piatkovom dueli v Beleme proti Bolívii i v utorkovom stretnutí v Lime s domácim Peru predstaví bez svojej najväčšej hviezdy.

 

"Cítim sa celkom dobre, som spokojný, no, samozrejme, nie som ešte stopercentne fit. Mentálne som pripravený, moje telo však ešte nie. Mal som hrať za Al-Hilal v minulom zápase, ale na tréningu som dostal úder a tréner sa rozhodol, že ma ešte nepostaví. Tak som prišiel do Brazílie," uviedol Neymar podľa AFP.

Tridsaťjedenročný útočník dosiaľ skóroval za národný tím 77-krát a už len jeden gól mu chýba, aby sa na čele historickej tabuľky strelcov osamostatnil od legendárneho Pelého. Naposledy nastúpil v drese "kanárikov" vo štvrťfinále MS 2022 proti Chorvátsku (1:1 pp, 2:4 na strely z 11 m). Priznal, že po vyradení na šampionáte v Katare uvažoval o konci reprezentačnej kariéry: "Rodina a priatelia ma presvedčili, aby som pokračoval. Vďaka nim som si uvedomil, že stále stojí za to hrať za národný tím."

 

Neymar sa vyjadril aj ku kvalite saudskej Pro League, ktorá sa podľa neho môže rovnať s francúzskou Ligue 1: "Môžem vás uistiť, že futbal v Saudskej Arábii je na podobnej úrovni. Stačí, keď sa pozriete na všetky tie mená, ktoré prišli v uplynulom období do krajiny. Aj keď som prichádzal do Francúzska, všetci sa ma pýtali, či idem do dostatočne súťaživého prostredia. Moje nastavenie sa nezmenilo, s Al-Hilalom chcem získavať tituly, hoci viem, že nebude ľahké vyhrať saudskú ligu. Ostatné tímy sú silné, majú známych hráčov. Bude to zaujímavé," povedal brazílsky futbalista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Sportnet / TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies