REPORTÁŽ HLAS-SD podáva trestné oznámenia na premiéra a členov vlády

NETKY.SK • 5 Január 2021, 12:23 • 2 min
REPORTÁŽ HLAS-SD podáva trestné oznámenia na premiéra a členov vlády

BRATISLAVA - Bývalý premiér Peter Pellegrini a jeho nezaradení poslanci zo strany HLAS- SD tiež požadujú skrátenie volebného obdobia pre kabinet Igora Matoviča.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 5. decembra 19:25

Na dnešnej tlačovej konferencii predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini uviedol, že jeho strana podá trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča a členov vlády. 

 

Podľa Petra Pellegriniho je Matovič priamo zodpovedný za súčasnú krízu. Tvrdí o ňom, že je sabotér a pýta sa kde je. V súčasnej situácii by mal totiž podľa neho každý deň byť prítomný na úrade vlády. 

 

Dôvodom je napríklad podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa či šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Šírenia choroby sa mal podľa neho dopustiť vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina), ktorý „možno nakazil polovicu vlády” doplnil predseda strany Hlas -SD. 

 

 

Čítajte tiež: Milan Krajniak prišiel so zaujímavou anketou. Chce zistiť správanie vášho zamestnávateľa

 

Nezaradení poslanci Národnej rady SR a členovia mimoparlamentnej strany Hlas - sociálna demokracia, taktiež predložia na januárovú schôdzu parlamentu návrh zákona o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády. 

„Nie mimoriadna schôdza ani návrh na nejaké uznesenie, ale návrh zákona, ktorý bude riadne zaradený do programu januárovej schôdze a o ktorom sa bude hlasovať, aby sme dali možnosť poslancom národnej rady v mieri a pokoji ukončiť toto trápenie,” dodal predseda Hlasu-SD. Riadenia krajiny sa majú podľa neho zhostiť tí, ktorí majú ochotu tvrdo pracovať a majú skúsenosti, aby krajinu vyviedli z marazmu." uviedol na záver Peter Pellegrini. 

 

Správu budeme aktualizovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies