Bratislavské pohotovosti bojujú s náporom pacientov

NETKY.SK • 16 Február 2011, 12:52 • 2 min
Bratislavské pohotovosti bojujú s náporom pacientov

Bratislavské pohotovosti bojujú s náporom pacientov

slovakia

left justify in out

Na všetkých troch bratislavských centrálnych príjmoch je od dnešného rána zvýšená fluktuácia pacientov. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Zuzana Čižmáriková,  výsledkom poľadovice je zatiaľ viac ako 100 registrovaných prípadov.
            Dvoch pacientov museli hospitalizovať na Kramároch s otrasom mozgu, ďalšiu pacientku s komplikovanou zlomeninou členka. Lekári dnes takisto ošetrili pacientku, ktorá si pri páde na zľadovatený povrch zlomila obe ruky. Rovnako ambulancie v Ružinove a na Antolskej ulici v Petržalke zaznamenali dnes zvýšenú úrazovosť dolných či horných končatín alebo hlavy.
      Čižmáriková tlmočila slová zdravotníckych pracovníkov, ktorí apelujú na zvýšenú opatrnosť pri schôdzi po šmykľavom povrchu. Ak je to možné, treba si vybrať radšej cestu po tráve, prípadne trasu, kde je možné sa niečoho pridržiavať.
      Lekári upozorňujú najmä starších ľudí, ktorým by zlomeniny mohli spôsobiť omnoho väčšie zdravotné komplikácie, aby dnes radšej obmedzili prechádzky po vonku alebo sa spoľahli pri chôdzi na pomoc blízkych. Situácia by sa však mala v najbližších hodinách v dôsledku oteplenia a posýpania ciest a chodníkov zlepšovať.
      Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dnes dopoludnia výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou pre celé územie Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies