Hrdinský čin policajta: V čase služobného voľna zachránil resuscitáciou život staršieho muža v električke

NETKY.SK • 23 November 2023, 19:30 • 2 min
Hrdinský čin policajta: V čase služobného voľna zachránil resuscitáciou život staršieho muža v električke

BRATISLAVA - Počas uplynulého víkendu 31-ročný policajt zachránil život staršiemu mužovi, ktorý prestal dýchať a nejavil známky života. Policajt bez váhania začal s resuscitáciou a poskytoval pomoc až do príchodu dobrovoľných hasičov s defibrilátorom a rýchlej zdravotnej pomoci. Seniora previezli do nemocnice, kde mu bola poskytnutá ďalšia odborná starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Počas uplynulého víkendu cestoval 31-ročný policajt Oddelenia železničnej polície v Bratislave v čase mimo výkonu služby električkou MHD v centre Bratislavy. Počas jazdy spozoroval ako v strednej časti električky v pokľaku kľačí starší muž, ktorý sa opiera o dvere a drží sa za bundu v oblasti hrudníka. V druhej ruke muž držal vôdzku so psíkom a pri mužovi sa nachádzala aj jeho výstrašená manželka.  Policajt s mužom chcel nadviazať komunikáciu, avšak muž nereagoval. Nakoľko muž zjavne potreboval pomoc, policajt ho bez váhania položil na zem, rozopol mu bundu aj mikinu. Pozorovaním ako aj hmatom zistil že muž nedýcha a prestáva javiť známky života a preto začal okamžite s resuscitáciou.



Po niekoľkých minútach poskytovania pomoci sa do električky dostavili príslušníci dobrovoľného hasičského zboru aj s defibrilátorom, pričom do záchrany života seniora bol následne použitý aj defibrilátor. Po ďalších minútach sa na miesto dostavili aj záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí muža následne previezli do nemocnice. Podľa slov ošetrujúceho lekára, práve poskytnutie prvej pomoci zo strany policajta viedlo k záchrane života 70-ročného muža.

Aj tento prípad je príkladom toho, ako sa aj v čase mimo služby príslušníci Policajného zboru riadia heslom : POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ Bratislava, Foto: TA3 (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies