Bratislavské kúpaliská hlásia najlepšiu sezónu za posledných 20 rokov

NETKY.SK • 6 September 2015, 10:20 • 2 min
Bratislavské kúpaliská hlásia najlepšiu sezónu za posledných 20 rokov

BRATISLAVA - Mimoriadne horúce leto tento rok prialo kúpaliskám, tie bratislavské hlásia najlepšiu sezónu za posledných 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Mestské kúpaliská tento rok od júna do začiatku septembra navštívilo 307 059 ľudí. Kúpalisková sezóna sa už pre toto leto skončila a väčšina bratislavských kúpalísk svoje brány zatvorila. V prípade priaznivého počasia sa budú môcť ľudia ešte okúpať na kúpaliskách Delfín, Rosnička a Tehelné pole, no aj tie budú otvorené maximálne do 15. septembra. Agentúru SITA o tom informovala Danica Štuchalová z mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) v Bratislave.

 

Organizácia STaRZ sa stará o sedem letných kúpalísk - Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Zbojnička v Rači a Krasňany. Tradične najobľúbenejším spomedzi bratislavských kúpaliskách bola aj tento rok Rosnička. Počas letných mesiacov sa sem prišlo okúpať 89 530 ľudí. Obľúbené boli tento rok aj Zlaté piesky, ktoré navštívilo 61 596 návštevníkov. Ľudia sa cez leto radi chodili schladiť aj na Tehelné pole či kúpalisko Delfín. Najnavštevovanejším mesiacom bol júl, k bazénom sa v tento mesiac vybralo 127 268 ľudí. V auguste si kúpanie prišlo vychutnávať 116 702 návštevníkov. Teplé dni lákali k vode už v júni, kedy na mestské kúpaliská zavítalo 54 908 návštevníkov. Slnečné lúče si kúpaniachtiví užili ešte začiatkom septembra, kedy sa na kúpaliská vybralo 8 181 ľudí.


Vlani na mestské kúpaliská v správe STaRZ zavítalo 124 270 návštevníkov. Minulý rok počasie kúpaliskám veľmi neprialo a prevádzkovatelia hlásili najhoršiu sezónu za posledných desať rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies