VIDEO: Hromadné bitky a zatýkanie počas finále Ligy majstrov! Briti si robili, čo chceli

NETKY.SK • 29 Máj 2022, 8:45 • 2 min
VIDEO: Hromadné bitky a zatýkanie počas finále Ligy majstrov! Briti si robili, čo chceli

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v súvislosti s finálovým duelom futbalovej Ligy majstrov v Paríži celkovo 68 osôb. Miestne úrady evidujú 238 ľahko zranených. Rekordný 14. titul v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe si pripísal Real Madrid po triumfe nad FC Liverpool 1:0.

slovakia

left justify in out

Finále sprevádzal chaos a nepokoje pri vstupe fanúšikov na štadión, čo spôsobilo oneskorenie úvodného výkopu o 36 minút. Podľa polície narušilo plynulý príchod divákov na Stade de France množstvo priaznivcov bez platných vstupeniek. Európska futbalová únia (UEFA) neskôr vysvetlila, že turnikety pri sektore Liverpoolu zablokovali tisíce fanúšikov s falošnými lístkami. Prístroje prestali pracovať a pred bránami sa tvorili dlhé rady divákov, informovala agentúra DPA.

 

 

Viacerí priaznivci Liverpoolu sa snažili dostať na štadión aj bez vstupenky a prelomili bezpečnostné zátarasy, či sa snažili preliezť plot. UEFA potvrdila, že francúzska polícia na upokojenie situácie musela použiť aj slzotvorný plyn. „Udalosťami sa budeme zaoberať v spolupráci s francúzskou políciou, úradmi i Francúzskou futbalovou federáciou,“ uviedla UEFA v noci po stretnutí. O dôsledné vyšetrenie incidentov požiadali aj predstavitelia FC Liverpool, ktorým sa nepáčil spôsob zaobchádzania s ich priaznivcami a označili to za neakceptovateľné.

 

 

Podľa agentúry AFP sa mnoho divákov nedostalo na svoje miesta na tribúnach včas. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin neskôr na sociálnej sieti upozornil, že tisíce fanúšikov z Británie bez platných lístkov alebo s falošnými vstupenkami sa snažilo dostať na štadión a niektorí z nich sa správali násilne k usporiadateľom.

 

V nasadení bolo celkovo asi 7 000 príslušníkov polície, do francúzskej metropoly malo bez vstupeniek pricestovať približne 30 až 40-tisíc priaznivcov FC Liverpool. Oba fanúšikovské tábory finalistov dostali k dispozícii po 20.000 lístkov.

 

Prečítajte si tiež: Naši hokejisti sú už doma. Čo ich čakalo na letisku?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona