Bratislavská kriminálka dolapila ďalšieho internetového podvodníka, ktorý prostredníctvom inzerátov okrádal ľudí o peniaze

NETKY.SK • 26 Január 2024, 12:36 • 2 min
Bratislavská kriminálka dolapila ďalšieho internetového podvodníka, ktorý prostredníctvom inzerátov okrádal ľudí o peniaze

BRATISLAVA - Policajti bratislavskej krajskej kriminálky zadržali v priebehu tohto týždňa podvodníka, ktorý prostredníctvom internetových inzerátov ponúkal na predaj rôzny tovar. Za tento tovar od ľudí vylákal finančné prostriedky v rôznych sumách - pohybujúcich sa v desiatkach Eur, avšak reálne nemal úmysel tento tovar aj doručiť. Za tovar požadoval nižšie sumy, aby tak pôsobil dôveryhodnejšie.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom inzerátov v sekcii Market place, ponúkal rôzny tovar, ako napr. Lego stavebnice, slúchadlá, náradie, potreby pre zvieratá a podobne. Podľa zabezpečenej dôkaznej situácie sa tohto konania dopúšťal dlhšiu dobu a na viacerých osobách.

Na základe príkazu na domovú prehliadku vydaného sudcom Mestského súdu v Bratislave zrealizovali policajti vykonanie domovej prehliadky v priestoroch jednej z ubytovní v Nových Zámkoch. Pri nej boli okrem iných vecí dôležitých pre trestné konanie zaistené aj viaceré mobilné telefóny, prostredníctvom ktorých boli zverejňované inzeráty. Pri domovej prehliadke bola na osobnej slobode obmedzený aj ich „autor“.

Na základe vykonaných ďalších procesných úkonov vzniesol následne vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave obvinenie z pokračovacieho zločinu podvodu 31-ročnému Marekovi P. z okresu Šaľa.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook, Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies