Kauza Dobytkár sa už nebude ďalej vyšetrovať! Rozhodla o tom NAKA

NETKY.SK • 4 August 2021, 17:42 • 2 min
Kauza Dobytkár sa už nebude ďalej vyšetrovať! Rozhodla o tom NAKA

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 30. júla ukončil vyšetrovanie kauzy Dobytkár. Potvrdil to aj hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Ako sa ďalej Michal Slivka vyjadril, "vyšetrovateľ podal návrh na podanie obžaloby pre osem fyzických a päť právnických osôb. Spis zároveň zaslal na Úrad špeciálnej prokuratúry".

Polícia počas vyšetrovania riešila 95 skutkov. Vyšetrovateľ zároveň vyčlenil obvineného bývalého riaditeľa sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR, Marka Kodadu na samostatné konanie. V tejto trestnej veci naďalej prebieha vyšetrovanie.

 

img

 

Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5 milióna eur.

 

Obvinení v kauze Dobytkár budú stíhaní väzobne do začiatku septembra

 

Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe

 

Bývalý špeciálny prokurátor mal v hľadáčiku oligarchu Bödöra. Plánoval ho poslať za mreže!

 

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin Kvietik či podnikatelia Norbert Bödör a Peter Kuba. Medzi ďalšími obvinenými sú advokáti či veterinár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies