Bratia Weinsteinovci nakrútia ďalší román Matthewa Quicka

NETKY.SK • 9 Október 2014, 14:56 • 2 min
Bratia Weinsteinovci nakrútia ďalší román Matthewa Quicka

USA - Americké filmové štúdio The Weinstein Company sfilmuje ďalšiu knihu amerického spisovateľa Matthewa Quicka.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako bratia Harvey a Bob Weinstein nakrútili adaptáciu Quickovho románu Terapia láskou (v origináli The Silver Linings Playbook, po prvý raz publikovaný v roku 2008, pozn. SITA) a v súčasnosti pripravujú filmovú verziu jeho knihy Forgive Me, Leonard Peacock (2013), rozhodli sa sfilmovať aj román Every Exquisite Thing. Príbeh budúcej knihy autora sa má sústrediť na študentku, ktorá objavuje svoju divokú stránku. O plánoch spoločnosti The Weinstein Company informoval portál The Hollywood Reporter.

 

Matthew Quick debutoval v roku 2008 románom Terapia láskou. Filmová verzia knihy sa do kín dostala o štyri roky neskôr, pričom zožala veľký úspech. Stala sa prvým filmom od snímky Červení (1981), ktorému sa podarilo získať nominácie na Oscara pre najlepší film, za réžiu, scenár a vo všetkých štyroch hereckých kategóriách. Ďalšiu nomináciu filmu udelili za strih. Ocenenie si napokon odniesla len predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy Jennifer Lawrence, ktorá okrem toho získala aj Zlatý glóbus a Screen Actors Guild Award. Cenu BAFTA si za adaptáciu knihy do podoby filmového scenára odniesol režisér David O. Russell. 

 

Medzi ďalšie knihy Matthewa Quicka patria romány Sorta Like a Rockstar (2010) a The Good Luck of Right Now (2014), podľa ktorých tiež vznikajú filmové adaptácie. Spoločnosť Sony plánuje nakrútiť aj román Love May Fail, ktorý by mal vyjsť budúci rok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies