Bratia Velitsovci začnú sezónu v Austrálii na Tour Down Under

NETKY.SK • 23 December 2015, 13:17 • 2 min
Bratia Velitsovci začnú sezónu v Austrálii na Tour Down Under

ADELAIDE - Úvodné preteky cyklistickej elitnej World Tour tejto sezóny Tour Down Under v Austrálii (19. - 24. januára) budú premiérovými aj pre slovenské dvojičky Petra a Martina Velitsovcov. Zatiaľ čo Petra zaradil tím BMC Racing do nominácie okolo domácich kapitánov Rohana Dennisa a Richieho Porta, Martin bude v drese Etixxu - Quick-Step pomáhať českému lídrovi Petrovi Vakočovi.

slovakia

left justify in out

BMC sa neplánuje na podujatí iba zúčastniť a pôjde naplno. Dennis je obhajcom prvenstva spred roka, v tíme je niekoľko ďalších silných cyklistov vrátane Alessandra De Marchiho, Danilla Wyssa či Marcusa Burghardta. "Na preteky sa sústredíme od samého začiatku. Máme dva ciele. Prvým je obhajoba titulu a druhým je vidieť dobrú formu Richieho, ktorý bol vlani ešte v drese Sky druhý. Je to prvé podujatie World Tour v sezóne, chceme ju odštartovať dobrým výkonom," povedal generálny manažér BMC Jim Ochowicz.


V Etixxe chcú dať na fóre najvyššej úrovne príležitosť mladým. Dvadsaťtriročný Vakoč zažil prelomový rok, na Giro d'Italia dokončil svoju prvú Grand Tour, vyhral etapu na Okolo Veľkej Británie, na I. európskych hrách v Baku obsadil v pretekoch s hromadným štartom 3. miesto a stal sa aj národným šampiónom. "Chcel som začať sezónu skoro, takže som sa rozhodol ísť po prvý raz na Tour Down Under. Trať sa mi páči, som motivovaný," cituje Vakoča server cyclingnews.com. Na Tour Down Under jazdci absolvujú dokopy šesť etáp, len záverečná je klasifikovaná ako rovinatá. Ostatné majú mierne zvlnený profil. V programe nefiguruje ani jedna etapa pre čistokrvných vrchárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies