Brat vyzval hľadaného útočníka Salaha Abdeslama, aby sa vzdal polícii

NETKY.SK • 25 November 2015, 12:58 • 2 min
Brat vyzval hľadaného útočníka Salaha Abdeslama, aby sa vzdal polícii

PARÍŽ - Brat muža na úteku, podozrivého z teroristických útokov v Paríži, vyzýva súrodenca, aby sa okamžite vzdal polícii. Výzva je adresovaná Francúzovi narodenému v Belgicku, Salahovi Abdeslamovi.

slovakia

left justify in out

Bruselčan Mohamed Abdeslam povedal dnes v interview pre rozhlasovú stanicu RTL, že cíti bolesť spolu s rodinami obetí a želá si, aby so svojimi príbuznými mohol urobiť niečo, čo by zabránilo krviprelievaniu v Paríži z piatka 13. novembra. Zahynulo pri ňom 130 ľudí a ďalších približne 350 utrpelo zranenia.

 

Mohamed Abdeslam mal dvoch bratov, ktorí sa podieľali na krvavých útokoch v Paríži. Brahim Abdeslam sa odpálil pred parížskou kaviarňou a Salah Abdeslam je podľa vyšetrovateľov ďalším možným bombovým útočníkom, ale z dejiska útokov ušiel. Na jeho osobu je vydaný medzinárodný zatykač, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

"Nech sa odovzdá polícii, pre dobro svojich rodičov, spravodlivosti, rodín obetí - budeme tak môcť zistiť, čo sa stalo," uviedol Mohamed Abdeslam. Vyhlásil tiež, že svojich bratov videl niekoľko dní pred tým, ako odišli z predmestia Bruselu do Paríža, ale vôbec netušil, čo plánujú urobiť. Salah sa mu odvtedy neozval.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies