Brankár Augsburgu Hitz vyrovnal v dueli s Leverkusenom v 94. minúte

NETKY.SK • 22 Február 2015, 18:22 • 2 min
Brankár Augsburgu Hitz vyrovnal v dueli s Leverkusenom v 94. minúte

AUGSBURG - Brankár nemeckého futbalového klubu FC Augsburg Marwin Hitz sa v sobotu zapísal do bundesligovej histórie.

slovakia

left justify in out

V domácom dueli proti Leverkusenu vyrovnal v 94. minúte na 2:2 a zaradil sa po bok Jensa Lehmanna, či Franka Rosta medzi gólmanov so streleným gólom v histórii nemeckej najvyššej súťaže.

"Už som viackrát spoluhráčom hovoril, že by som dal päť gólov za sezónu, ak by som mohol byť vpredu pri každej štandardke. Tak som im to chcel teraz dokázať," smial sa po zápase Hitz, ktorý vo štvrtej minúte nadsstavenia utekal pred rohovým kopom do šestnástky súpera.

 

Po jednej z posledných akcií zápasu sa napokon stal 27-ročný švajčiarsky brankár hrdinom. Odrazená lopta sa k nemu dostala v pokutovom území a zblízka ju upratal za chrbát gólmana Leverkusenu Bernda Lena. "Nevedel som, že som kanoniera postavil do bránky," žartoval domáci kouč Markus Weinzierl.

 

Prvým brankárom s bundesligovým gólom sa stal Jens Lehmann v roku 1997, keď zachránil Schalke presnou hlavičkou remízu 2:2 v lokálnom derby s Borussiou Dortmund. Frank Rost ho napodobnil v roku 2002, no jeho Werder Brémy prehrali s Hansou Rostock 3:4.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies