Božský Kája oslavuje jubileum

NETKY.SK • 14 Júl 2019, 16:4 • 2 min
Božský Kája oslavuje jubileum

PRAHA - Fanúšikovia českého speváka Karla Gotta si pri príležitosti jeho 80. narodenín, ktoré slávi v nedeľu, môžu kúpiť pamätnú eurobankovku s jeho portrétom. Informoval spravodajský portál Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

V pražskej predajni Supraphon Musicpoint bolo k dispozícii 5000 takýchto bankoviek s nominálnou hodnotou nula eur. Predávali sa po 50 českých korún a záujemcovia ich mohli kupovať v dvoch automatoch. Okrem toho malo byť k dispozícii aj 80 kusov eurobankoviek v komplete s boxom 15 CD Karel Gott — Singly.

 

Ako informovala TV NOVA, vydanie špeciálnej eurobankovky s Gottovým portrétom prilákalo do centra Prahy davy záujemcov. Mnohí z nich čakali pred predajňou Supraphon Musicpoint na Jungmannovom námestí už od noci, ktorú prečkali sediac na skladacích stoličkách alebo pospávali na karimatkách.

 

obrazok

 

Podľa TV NOVA bol záujem o bankovky veľký preto, lebo priamy nákup v tejto predajni bol jediný spôsob, ako ich získať.

 

Spoločnosť Supraphon uviedla, že Gottove bankovky sú zo stopercentného bavlneného papiera, ktorý sa používa pri výrobe skutočných eurobankoviek. Obsahujú aj niektoré ochranné prvky ako hologram či mikrotlač. Vďaka špeciálnemu sériovému číslu je každý kus unikát.

Gottovo jubileum mal pôvodne sprevádzať narodeninový koncert v pražskej O2 aréne. Spevák ho však nedávno zrušil. Jeho hovorkyňa Aneta Stolzová to zdôvodnila spevákovou oslabenou imunitou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona