Podľa Penty je vyjadrenie Lukáša Kyselicu v kauze Gorila nedôveryhodné a zavádzajúce

NETKY.SK • 21 Október 2019, 10:17 • 2 min
Podľa Penty je vyjadrenie Lukáša Kyselicu v kauze Gorila nedôveryhodné a zavádzajúce

BRATISLAVA - Finančná skupina Penta v dnešných hodinách vydala svoje stanovisko na adresu bývalého šéfa vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáša Kyselicu z dôvodu jeho vyjadrení ohľadom zavádzania verejnosti v tejto kauze.

slovakia

left justify in out

Kyselica sa totiž v nedeľu na televíznej obrazovke vyjadril, že "v prípade Jirka Malchárka polícia zdokumentovala finančné toky medzi ním a Pentou v hodnote 300 miliónov slovenských korún". Penta je presvedčená, že vyšetrovatelia nemohli nájsť žiadny dôveryhodný dôkaz k tomu, aby mohol Kyselica formulovať takéto čiastkové, no o to závažnejšie tvrdenia.

 

img


"Žiadame preto Lukáša Kyselicu a aj kompetentné orgány, aby zverejnili konkrétne informácie, kto, kedy, komu poslal sumu 300 miliónov korún na účet. V opačnom prípade vnímame jeho vyjadrenie nie ako vyjadrenie bývalého vyšetrovateľa, ale ako budúceho politika, ktorý sa dopúšťa manipulácií a klamstiev," uviedol Tóth.

 

img

 

Penta považuje za neakceptovateľné, že sa výsledky osem rokov trvajúceho vyšetrovania zverejňujú takýmto spôsobom, čiastkovo a vytrhnuté z kontextu. "Aj preto sa opakovane obraciame na kompetentné orgány, aby zverejnili v plnom rozsahu poznatky z vyšetrovania, vrátane zápisníc z výsluchu svedkov a zamedzili tak účelovej manipulácii a dezinterpretáciám. Jaroslav Haščák celých osem rokov poskytoval vyšetrovaciemu tímu kauzy Gorila plnú súčinnosť a aj minulý týždeň vyšetrovateľov vyzval, že je pripravený vypovedať k akýmkoľvek otázkam, ktoré sa týkajú objasnenia kauzy Gorila," dodal Tóth.

 

img


Kauza Gorila vyšla na povrch v závere roka 2011. V konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave vznikla zvuková nahrávka Slovenskej informačnej služby (SIS), v ktorej údajne vystupuje spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a rôzne vplyvné osoby z prostredia vtedajších politických či štátnych štruktúr. V byte sa údajne aktéri rozprávali o províziách pri predaji štátneho majetku, na nahrávke je aj hlas podobný Robertovi Ficovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies