Expert na spánok odhaľuje, prečo by ste si nikdy nemali posúvať budík!

NETKY.SK • 8 Február 2022, 11:00 • 2 min
Expert na spánok odhaľuje, prečo by ste si nikdy nemali posúvať budík!

Muž, ktorý si hovorí „americký spánkový doktor“, je presvedčený, že ťuknutie na lákavé tlačidlo odloženia budíka, je zlý nápad.

slovakia

left justify in out

Dr. Michael Breus Ph.D ( @thesleepdoctor ) sa stal známym vďaka svojim videám na TikToku, ktorých cieľom je pomôcť ostatným zlepšiť spánok.

 

img

 

Mnohí z nás zaručene dookola posúvajú ranný budík. Mávame z toho zrejme pocit, že spíme dlhšie, aj keď je to reálne len rozmedzie pár minút.  Doktor Breus si je však istý, že „zostávame v posteli príliš dlho“ a pýta sa: „Vstávate unavený?“.

 

img

 

„Mnohí moji pacienti mi hovoria, že ráno stlačili tlačidlo odloženia štyri až šesťkrát. Je to však hrozný nápad. Jedno priemerné odloženie je na približne sedem až deväť minút. To však nedáva mozgu čas, ktorý potrebuje na návrat do hlbokého spánku, a vašich posledných 30 až 60 minút spánku je rozlámaných a roztrieštených. Namiesto toho si skúste nastaviť budík na posledný možný čas, kedy musíte vstať..."

 

img

 

Nenechajme sa teda oklamať zdanlivo dlhším spánkom. Môžeme byť potom ešte unavenejší! Lekár dodal, že ľudské telo má svoj vlastný prirodzený budík, ktorý vás môže podvedome zobudiť, keď samozrejme chcete. Zdá sa však, že sa naozaj máme čo učiť, aby sme objavili svoj vnútorný budík.

 

Prečítajte si: Záhadný čierny diamant ide do aukcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies