Pre znečistenie Dunaja boli odstavené niektoré studne

NETKY.SK • 17 Január 2020, 11:07 • 2 min
Pre znečistenie Dunaja boli odstavené niektoré studne

BRATISLAVA - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) dočasne odstavila studne na ostrove Sihoť. Preventívne tak zareagovala na povrchové znečistenie Dunaja ropnými látkami v okolí rakúskej Viedne.

slovakia

left justify in out

Situácia 

Vodárne deklarujú, že zásobovanie hlavného mesta vodou nie je žiadnym spôsobom ohrozené a aktuálne sa využívajú iné vodárenské zdroje, ktoré má BVS k dispozícií v dostatočnej kapacite.

 

img

 

"Odstavenie studní v tesnej blízkosti Dunaja je čisto preventívne opatrenie, ktoré má zabezpečiť, aby sa nečistoty z Dunaja počas používania studní nenasali do podložia, čo by mohlo neskôr ohroziť kvalitu vody," povedal generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš.

 

img

 

Škvrna na Dunaji

Vo štvrtok (16. 1.) bola podľa BVS v dôsledku olejovej škvrny na Dunaji prerušená lodná preprava medzi Greifensteinom a elektrárňou Freudenau v Rakúsku, čiže v úseku dlhom približne 30 kilometrov. "Rovnako boli preventívne odstavené aj studne v okolí Viedne. Situáciu budú odborníci z BVS aj naďalej monitorovať," deklaruje vodárenská spoločnosť.

 

 

Opätovné otvorenie všetkých vodárenských zdrojov predpokladá v krátkom časovom horizonte niekoľkých hodín, maximálne dní.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies