Boxerská asociácia po kontroverzných verdiktoch stiahla z Ria niekoľkých rozhodcov

NETKY.SK • 17 August 2016, 17:00 • 2 min
Boxerská asociácia po kontroverzných verdiktoch stiahla z Ria niekoľkých rozhodcov

RIO DE JANEIRO - Po viacerých kontroverzných rozhodnutiach stiahla Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) bližšie nešpecifikovaný počet rozhodcov z OH 2016.

slovakia

left justify in out

"Niekoľko rozhodnutí nebolo na očakávanej úrovni," sprostredkovala agentúra DPA vyhlásenie asociácie. AIBA preskúmala 239 duelov, ich výsledky zostávajú v platnosti.

 

Nespokojnosť divákov vyvolalo napríklad rozhodnutie, ktorým sa Rus Jevgenij Tiščenko stal olympijským víťazom v ťažkej hmotnostnej kategórii do 91 kilogramov. Výrok trojice arbitrov po troch kolách znel zhodne 28:29 v neprospech strieborného Kazacha Vassilija Levita, ten si však podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook pripísal viac presných úderov.

 

Obecenstvo svoj nesúhlas vyjadrilo piskotom pri oznámení výsledku, ako aj mohutným potleskom pre Levita. Keď diváci začali pískať na Tiščenka, Levit im športovo pripomenul, že jeho oponent nie je autor kontroverzného rozhodnutia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies