Borussia Dortmund zostane pod nemeckou taktovkou

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 12:43 • 2 min
Borussia Dortmund zostane pod nemeckou taktovkou

DORTMUND - V šatni futbalovej Borussie Dortmund bude aj po odchode Jürgena Kloppa zniesť z úst trénera plynulá nemčina. Výkonný riaditeľ bundesligového klubu Hans-Joachim Watzke zatiaľ neprezradil meno, ale isté je, že nový šéf realizačného tímu nebude zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

To len nahráva špekuláciám, že Kloppa nahradí bývalý tréner Mainzu Thomas Tuchel. Watzke však rozšíril okruh kandidátov. "Neviem, kto bude nový tréner. Aj keby som to vedel, nepovedal by som. Možno to nebude nikto z druhej ligy, ale určite to bude Nemec. Pokiaľ ide o Thomasa Thuchela, bol by som opatrný pri stávke na jedno meno. Myslím si, že budúci týždeň budeme mať riešenie tejto otázky," povedal Watzke pre regionálny denník Osthessen. Odchod Kloppa podľa neho neznamená koniec jednej úspešnej éry. "Borussia Dortmund je väčšia ako jednotlivec. Ideme ďalej, filozofia klubu nie je založená na trénerovi," dodal.

 

Klopp viedol Dortmund sedem rokov, získal s ním dva bundesligové tituly a postúpil s Borussiou do finále Ligy majstrov 2012/13, nemecké derby v londýnskom Wembley vtedy vyšlo lepšie Bayernu Mníchov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies