Bombové výbuchy v Bagdade si vyžiadali najmenej 23 obetí

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 09:50 • 2 min
Bombové výbuchy v Bagdade si vyžiadali najmenej 23 obetí

BAGDAD - Najmenej 23 obetí na životoch a 61 zranených si dnes vyžiadali výbuchy dvoch bômb nastražených v rušných štvrtiach irackého Bagdadu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na lekárske a policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

K útokom došlo len niekoľko dní pred skončením moslimského pôstneho mesiaca ramadán, a to v čase, keď boli ulice po skončení celodenného pôstu plné mladých ľudí a detí s rodinami.


Prvá nálož explodovala v štvrti Karada v centrálnej časti Bagdadu. Zahynulo pri tom 18 ľudí a ďalších 43 ich bolo zranených. Krátko na to explodovala ďalšia nálož nastražená vo východnej časti mesta. Zahynulo tam päť osôb, Ďalších 16 bolo zranených.


K útoku v Karade sa prostredníctvom sociálnych sietí Telegram a Twitter prihlásila džihádistická skupina Islamský štát. K druhému atentátu sa zatiaľ niekto nepriznal.


Útok v Bagdade sa odohral týždeň po tom, ako vládna armáda oznámila dobytie mesta Fallúdža. Napriek tomuto i iným víťazstvám vládnej armády sa IS stále darí podnikať útoky aj ďaleko vo vnútri územia kontrolovaného vládnymi silami.


IS má naďalej v rukách druhé najväčšie mesto krajiny - Mósul - i pomerne veľké časti územia na severe a západe Iraku. Podľa odhadov irackej vlády ide o asi 14 percent územia krajiny.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies