Bombardier pozastaví program Learjet 85, prepustí 1000 zamestnancov

NETKY.SK • 15 Január 2015, 17:17 • 2 min
Bombardier pozastaví program Learjet 85, prepustí 1000 zamestnancov

MONTREAL - Spoločnosť Bombardier pozastaví svoj program Learjet 85, v dôsledku čoho tento rok prepustí približne 1000 zamestnancov. Dôvodom je nízky záujem o stredne veľké firemné lietadlá Learjet 85 vyrábané výlučne z kompozitov. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na slabý dopyt na trhu sme museli pristúpiť k nepopulárnemu riešeniu a na určité obdobie pozastaviť program Learjet 85," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Pierre Beaudoin.
     

Kanadský výrobca lietadiel a vlakov dodal, že prepúšťanie sa dotkne zamestnancov v závodoch v USA a Mexiku a firma zároveň odpíše aktíva v hodnote asi 1,4 miliardy USD (1,2 miliardy eur). Okrem odpisu aktív, ktoré započíta do výsledkov za 4. štvrťrok, ďalších 25 miliónov USD plánuje vynaložiť v 1. kvartáli 2015, a to na odstupné pre prepustených zamestnancov.
     

Kedy mieni program opätovne spustiť, spoločnosť neuviedla. Podľa analytikov to však vzhľadom na veľkosť odpisov tak skoro nebude.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies