Bomba, ktorú nikto nečakal! Prichádza najlepší bojovník v histórii RFA?

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 20:00 • 2 min
Bomba, ktorú nikto nečakal! Prichádza najlepší bojovník v histórii RFA?

Keďže Jan Fajk odstúpil z EUROGOLD pyramídy, nahradil ho európsky šampión v amatérskom MMA Jan Veselík. Bohužiaľ, obom českým reprezentantom to nevyšlo, no náhrada je rozhodne adekvátna.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Do RFA prichádza brazílsky šampión Ronys Torres, ktorý má fantastické skóre 40-6 a predstavil sa aj v UFC. Svoj debut si odbije na turnaji RFA 9 v Prievidzi v rámci EUROGOLD pyramídy o 30 000 eur. 

img

Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

 

Do UFC vstupoval ako lokálna hviezda, stopka prišla až medzi elitou

Torres začínal svoju profesionálnu kariéru v roku 2006 ako 20-ročný nádejný zápasník. V lokálnych brazílskych organizáciách vyčnieval a s výnimkou jedného súpera nad svojimi oponentami vyložene dominoval. Z prvých 14 zápasov si odniesol skóre 13-1 a mal všetky predpoklady na to, aby si zmeral sily proti tým najlepším na svete.

Svoj debutový zápas v UFC si mal odbiť proti dnes už svetoznámemu Jeremymu Stephensovi, no brazílsky bojovník sa zranil. Premiéru v najlepšej lige sveta absolvoval proti Melvinovi Guillardovi, ktorý ho zdolal na body. Jacob Volkmann s ním spravil extrémne vyrovnaný duel a vďaka veľkej dávke smoly Torres prehral na split decision. Po dvoch bodových prehrách bola UFC nemilosrdná a Brazílčanovi dala zbohom.

img

 

Návrat do Brazílie a ďalšia bezkonkurenčná jazda

Po krutom a možno nie až tak zaslúženom vyhadzove z UFC sa Ronys Torres vrátil naspäť do rodnej Brazílie. Šnúru prehier sa mu nepodarilo pretrhnúť a proti v tom čase stúpajúcej hviezde Adrianovi Martinosovi prehral. Potom však prišla neskutočná séria víťazstiev a v období 2010 – 2017 našiel len jedného premožiteľa.

Súperi, medzi ktorými bol napríklad aj legendárny Drew Fickett, padali rad za radom a Torres neustále stúpal vo svetovom rebríčku. Nad svojimi oponentmi dominoval predovšetkým v boji na zemi a dodnes platí, že ho nikto neukončil submisiou. Naopak, ňou zvíťazil až 22-krát a nech bol na zemi s ktorýmkoľvek súperom, vždy mu tam hrozilo veľké nebezpečenstvo.

 

Nabodovali ho len ruské zvieratá

V roku 2018 čelil svojej dovtedy najväčšej výzve Shamilovi Zavurovovi. Ruská bodová mašina potvrdila papierové predpoklady a Torresovu sériu 12 výhier v rade ukončil. Brazílsky bojovník sa opäť vrátil do svojej rodnej krajiny, kde jeho súperi nemali najmenší nárok.

Torres dostal opäť túžbu čeliť veľkej výzve a vo februári tohto roka si to namieril do ruskej RCC. Tam opäť predviedol veľké zápasnícke srdce a aj keď bol Timur Nagibin v zápase jasne lepší, Torres prežil až do bodového verdiktu.

Teraz si to namieri na Slovensko

Ukončený bol v 46 zápasoch len raz, do bodov s ním prežilo len 7 bojovníkov, ktorých zdolal. Tentokrát si to 36-ročný Torres namieri na Slovensko a predstaví sa v Prievidzi už 22. apríla. Počas jedného večera ho čaká váženie a potenciálni traja súperi, ktorých bude musieť zdolať.

Spolu s Alexandrom Butenkom patrí k suverénne zápasovo najskúsenejším účastníkom pyramídy a objektívne aj najväčším favoritom. Či to ale aj naozaj potvrdí, zistíme až na turnaji RFA 9, na ktorom celá EUROGOLD pyramída prebehne v jeden večer.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies