Akvaristika a maľovanie spojili na výstave Aquarium Art v Žiline 40 umelcov

NETKY.SK • 10 Január 2023, 11:30 • 2 min
Akvaristika a maľovanie spojili na výstave Aquarium Art v Žiline 40 umelcov

ŽILINA - Akvaristika a maľovanie spojili 40 slovenských a českých umelcov, ktorí na výstave Aquarium Art v Žiline prezentujú viac ako 80 diel. Podľa hlavného organizátora výstavy Ondreja Svobodu sa pôvodný nápad nechať si namaľovať obraz rozvinul do nečakanej podoby.

slovakia

left justify in out

"Výstavu sme zorganizovali za necelé tri mesiace. Spojili sme akvaristov, začínajúcich aj skúsenejších umelcov a firmy, ktoré nám pomohli. Špeciálny priestor sme venovali nadácii Anjelské krídla a Základnej umeleckej škole v Bytči. Každý vnímame akvaristiku možno troška inak a pohľad umelcov na svet akvaristiky a život pod vodnou hladinou je tiež veľmi zaujímavý," povedal Svoboda.

 

Štyri obrazy na výstave prezentuje Ján Janík. "Odmala ma baví príroda a som aj akvarista. Keď som zazrel možnosť, že sa môžu prihlásiť aj neznámi umelci, využil som ju. Chcel som prispieť, keďže akvaristiku aj umenie mám rád. Obrazy som vytvoril rôznymi technikami – jeden farebnými pastelkami, ďalšie sú kombinovanou technikou -akvarel a fixy. Na obrazoch som stvárnil ryby, ktoré obdivujem, niekedy som ich chcel mať, ale nikdy som ich nemal," priblížil. Výstava Aquarium Art potrvá v žilinskej akvaristike do konca januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies