Irak obvinil stovky detí z terorizmu a členstva v Islamskom štáte

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 11:10 • 2 min
Irak obvinil stovky detí z terorizmu a členstva v Islamskom štáte

BAGDAD - Iracké úrady a orgány kurdskej samosprávy obvinili stovky detí z terorizmu pre ich údajné prepojenie na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Priznania od detských vojakov boli často vymáhané mučením. Vyplýva to zo správy, ktorú v dnešných hodinách zverejnila Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW).

slovakia

left justify in out

Podľa tejto organizácie zadržiavali irackí a kurdskí predstavitelia na konci roku 2018 približne 1500 detí, ktoré teraz obviňujú z príslušnosti k IS.

 

 

Deti boli navyše vystavované fyzickému násiliu, podrobované mučeniu elektrickým prúdom, nesmeli sa stretávať s rodinou či právnikmi a nútili ich priznať sa k tomu, že bojovali za IS, hoci mnohé z nich členmi IS nikdy neboli, ako uviedla HRW.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اغفر لنا...😔 . . #war #warchildren #hope #loneliness #forlorn #instagram_kids #instagram

Príspevok, ktorý zdieľa _Sira_Mahad_💫 (@siraaa_ky),

 

Riaditeľka HRW pre práva detí Jo Beckerová uviedla, že "rozsiahly represívny prístup nepredstavuje spravodlivosť", a varovala, že pre mnohé deti to bude mať negatívny dopad na celý ich život. V správe HRW sa uvádza, že na deti, ktoré naverbovali ozbrojené skupiny, by sa malo nazerať predovšetkým ako na obete. Mali by byť rehabilitované a následne opätovne začlenené do spoločnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

° What is the meaning of peace? a wish that grows around the world everyone feeling music in their hearts everyone having someone to love everyone knowing they are in a safe place everyone knowing they are beautiful inside and out singing together making art and sharing it with others growing a garden, planting a tree protecting animals getting Dorothy back home everyone playing sports instead of going to war happiness for all, peace on Earth and pizza for all people being kissed goodnight every child having a family every child having a ball to play with at least one hug a day a warm bed to dream in the angel in my heart using your voice for good treating others as you wish to be treated sending all soldiers home to their families people shaking hands keeping our world safe knowing anything is possible having fun and being kindHappy Kids Hands helping people in need everyone having an education everyone having good food goodness laughter love meditating nature the beauty that surrounds the world So,What is the meaning of peace for this children ? #war #cruelty #tyranny #bomb💣 #bomberjacket #suicide #children_right #behumans #bekind #helpUs #innocent #childrenwar #omran #SmilePlease #help #isis #syrianboy #عاصفه_الحزم #عاصفه_تنابل #عاصفه_الخیانه #عاصفه_الحزم_السعودیه #السعودیه #الیمن #OpParis #OpISIS #daesh #killchildrenandwomen #kill #stopwar #childhood

Príspevok, ktorý zdieľa ما بی گناهیم (@stop_tyranny_please),

 

Správa HRW vychádzala z rozhovorov s 29 irackými deťmi, ktoré sú alebo boli väznené v oblasti kurdskej samosprávy, ako aj s ich príbuznými, príslušníkmi väzenskej stráže a predstaviteľmi súdnej moci.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona