Bolívijský letecký úrad pozastavil po havárii činnosť charterových aerolínií LaMia

NETKY.SK • 1 December 2016, 18:40 • 2 min
Bolívijský letecký úrad pozastavil po havárii činnosť charterových aerolínií LaMia

BOGOTA - Bolívijský úrad pre civilné letectvo pozastavil dnes na neurčito činnosť leteckej spoločnosti LaMia v reakcii na haváriu letu týchto aerolínií v Kolumbii.

slovakia

left justify in out

Charterové lietadlo spoločnosti LaMia havarovalo v pondelok na ceste do mesta Medellín v Kolumbii, pri tragédii zahynulo 71 zo 76 cestujúcich. Na palube lietadla sa nachádzali členovia brazílskeho futbalového mužstva Chapecoense a športoví novinári.

 

Úrady dnešné rozhodnutie ohľadne dotknutej leteckej spoločnosti bližšie nekomentovali, napísala agentúra AP.

 

Kolumbijské médiá dnes zverejnili nahrávku pilota lietadla krátko pred haváriou. Z jej kontextu vyplýva, že príčinou pádu lietadla mohla byť skutočnosť, že stroju došlo palivo.

 

Vyšetrovatelia oficiálnu príčinu havárie ešte nezverejnili. Predpokladá sa, že analýza udalostí bude trvať niekoľko mesiacov. Aerolínie LaMia založili vo Venezuele v roku 2009, v súčasnosti však spoločnosť sídli v Bolívii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies