V Londýne padajú teplotné rekordy! Teplota tu po prvý raz prekročila štyridsiatku

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 14:58 • 2 min
V Londýne padajú teplotné rekordy! Teplota tu po prvý raz prekročila štyridsiatku

LONDÝN – Teplota v Británii v utorok po prvý raz v histórii meraní prekročila hranicu 40 stupňov Celzia. Meteorologická služba Met Office namerala na londýnskom letisku Heathrow 40,2 stupňa, informuje agentúra AFP s tým, že teploty budú zrejme ešte stúpať.

slovakia

left justify in out

Tieto údaje boli zverejnené len hodinu po tom, čo bol hlásený nový teplotný rekord 39,1 stupňa Celzia. Túto teplotu namerali v obci Charlwood v grófstve Surrey na juhovýchode Anglicka.

 


Predošlý rekordný záznam pochádzal z roku 2019, keď v botanickej záhrade v meste Cambridge na východe Anglicka namerali 38,7 stupňa Celzia. Počas noci z pondelka na utorok bol prekonaný aj britský nočný teplotný rekord – v Kenley v grófstve Surrey zaznamenali 25,8 stupňa Celzia.

 

 

Na utorok sú v Británii podľa predpovedí počasia hlásené teploty až do výšky 41 stupňov Celzia, pričom v celom Anglicku platí najvyšší stupeň výstrahy. Vlna horúčav momentálne zasiahla severozápad Európy. Televízia Sky News poznamenala, že v Británii je v súčasnosti teplejšie než na 98,8 percente planéty.

 

Možno vás zaujme: Na Slovensku hrozia opäť horúčavy! SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies