Zástupcovia Európskeho parlamentu navštívili východ krajiny. Slovensko sa môže hanbiť, odkazujú

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 16:52 • 2 min
Zástupcovia Európskeho parlamentu navštívili východ krajiny. Slovensko sa môže hanbiť, odkazujú

PETROVCE NAD LABORCOM -

slovakia

left justify in out

Päťčlenná delegácia Výboru EP pre regionálny rozvoj pricestovala včera na východné Slovensko, aby zhodnotila využívanie prostriedkov politiky súdržnosti na lepšie začlenenie sa Rómov a pomoc utečencom. Počas štvrtka a piatka (15. 7.) navštívia aj košické sídlisko Luník IX, tábor pre utečencov z Ukrajiny v Michalovciach a hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom.

 

 

Prečítajte si aj: Rezort Milana Krajniaka oznámil veľkú novinku o nájomných bytoch

 

img

 

Člen Výboru pre regionálny rozvoj Európskeho parlamentu Younous Omarjee, si  po obhliadke rómskej osady v Petrovciach nad Laborcom v Michalovskom okrese, nekládol pred ústa servítku. 

 

Je hanbou a škandálom pre Slovensko i Európsku úniu (EÚ), že Rómovia v osadách žijú v 21. storoční ako v stredoveku. Je to absolútny škandál, že títo ľudia nemajú žiadnu perspektívu pre budúcnosť," uviedol Omarjee. Najväčším problémom nie je podľa neho len "technický" stav rómskych osád, ale najmä prístup MRK k vzdelaniu a zapojenie sa do trhu práce.

 

img

 

Dôvodom je podľa neho najmä nedostatok politickej vôle venovať sa systematicky integrácii MRK. Pripomenul, že na politiku súdržnosti vyčlenila EÚ 380 miliárd eur, z ktorých 15 má smerovať na Slovensko. Zároveň upozornil, že ak Brusel neuvidí žiaden progres v riešení tejto otázky, EP je pripravený prijať "všetky možné opatrenia na to, aby sme mohli tieto veci vyriešiť".

 

Mohlo by vás zaujímať: NAKA mala nájsť pozostatky obávaného mafiána!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies