Bojnický zámok sa na hodinu ponorí do tmy, múzeum sa tak zapojí do Hodiny Zeme

NETKY.SK • 25 Marec 2023, 17:00 • 2 min
Bojnický zámok sa na hodinu ponorí do tmy, múzeum sa tak zapojí do Hodiny Zeme

BOJNICE - Bojnický zámok sa v sobotu (25. 3.) na hodinu ponorí do tmy. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice sa tak zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme. Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.

slovakia

left justify in out

"Vonkajšie osvetlenie zámku múzeum zhasne od 20.30 do 21.30 h. Obyvatelia si tak budú môcť vychutnať pohľad na zámok osvetlený len svetlom hviezd a blízkeho mesta," uviedla Gordíková. Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania. Hodina Zeme patrí medzi najväčšie celosvetové akcie so zapojením širokej verejnosti. Spolupatričnosť vyjadruje každoročne zhasnutím svetiel viac ako miliarda ľudí na celom svete. SNM – Múzeum Bojnice sa do iniciatívy zameranej na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatickej zmeny zapája pravidelne už niekoľko rokov. "Osvetlenie Bojnického zámku múzeum na podporu ekologického projektu zhaslo prvýkrát v roku 2010," pripomenula Gordíková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies