Oktagon 26: Novým šampiónom je Samuel Krištofič!

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 01:29 • 2 min
Oktagon 26: Novým šampiónom je Samuel Krištofič!

Praha sa na pár hodín premenila na hlavné mesto česko-slovenských bojových športov. Organizácia Oktagon MMA opäť navštívila ikonickú Štvanicu a uskutočnila galavečer, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať.

slovakia

left justify in out

Na hlavnej karte sme tentoraz videli len päť zápasov, podujatie však odštartovalo o 18:30 tzv. prelims súbojmi. V otváracom dueli sa tešil Daniel Škvor, ktorý porazil Ilyu Lupinova v 1. kole po TKO a odčinil tak svoju prehru z podujatia Oktagon 20, keď nestačil na Oumara Syho. Nasledujúce dva zápasy mali rovnaký výsledok. Dawid Kareta pokoril Petra Gabala v 3. kole na body, zatiaľ čo Ondrej Raška zdolal Daniela Brunclíka.

 

img

 

Darilo sa aj českým bojovníčkam. Magda Šormová si v 1. kole poradila s Chiarou Penco po submisii, no a fantastický výkon podala Tereza Bledá. Mladá zápasníčka ukončila 15 sekúnd pred koncom 1. kola nádeje Oliveiry Ayaly po úspešne aplikovanom arm bare a pripísala si štvrtú výhru medzi profesionálkami.

 

V zahraničnom súboji sa tešil z víťazstva Felix Klinkhammer, ktorý zdolal Anatoliyho Tarasenka po troch kolách na body. V druhom zahraničnom meraní síl zvíťazil Farid Basharat, ktorý v 3. kole zdolal na submissiu Janneho Elonena-Kulmalu.

 

img

 

Hlavnú kartu odštartoval súboj Miloša PetráškaVladom Neferanovičom. V úvode sa viac darilo českému bojovníkovi, ktorý držal súpera na zemi a snažil sa ho zasypať údermi. Neferanovič sa následne pokúsil o gilotínu, Petrášek ale dokázal vystrčiť hlavu zo zovretia. Vzápätí sa opäť vrátil k taktike ovládať priebeh zápasu na zemi a pokúsil sa o kimuru. Neferanovič nemal na výber a vzdal sa. Petrášek si tak na konto pripísal cenné víťazstvo po submisii v 1. kole.

 

Na slovenskú bojovníčku Luciu Szabovú čakala výzva v podobe o desať rokov staršej Švédky Cornelie Holm. Silent Killer vstúpila do súboja dobre a pomocou dvoch low-kickov o sebe dala vedieť. Szabová sa mohla oprieť o podporu publika, ktoré ju masívne hnalo vpred, na jej kopy však veteránka odpovedala spŕškou úderov. Szabová sa ale nenechala rozhodiť a 1. kole vytrvalo útočila. Rovnakú taktiku zvolila aj na začiatku 2. kola, Holmová však dokázala prijať a následne vracať údery, problém jej ale robili kolená súperky.

 

img

 

 

Švédka v súboji ukázala, že má tuhý korienok a aj napriek niekoľkým mimoriadne tvrdým inkasovaným úderom sa nechcela vzdať. V úvode 3. kola sa jej podarilo takedownom dostať Szabovú na zem, Slovenka ju však zo seba doslova odkopla. V poslednej dvojminútovke bolo zrejmé, že má toho Holmová už dosť. Víťazku  fantastického zápasu museli napokon určiť rozhodcovia, ktorí pripísali výhru Szabovej. Naša zástupkyňa tak stále nepozná chuť prehry!

 

Tvrdý súboj sme videli v podaní Matúša JuráčkaTata Primeru. Víťazom sa po verdikte bodových rozhodcov stal český zápasník, a to v pomere 2:1. Domáce publikum hnalo vpred aj veteránku Pudilovú, ktorá si zmerala sily s Talitou Bernardo. Česká bojovníčka mala v úvode zápasu problém dostať sa zo zeme a trochu prekvapivo ťahala za kratší koniec. Brazílčanka je držiteľkou čierneho pásu v jiu-jitsu a jej schopnosti Pudilovú zaskočili. V poslednom kole bolo jasné, že ak Pudilová nevytiahne z rukáva zázrak, s najväčšou pravdepodobnosťou prehrá, keďže sa nevedela dostať do tempa. Po troch kolách napokon rozhodcovia udelili víťazstvo Brazílčanke.

 

img

 

V hlavnom ťaháku sme videli boj Slovenska proti Poľsku. Samuel Krištofič sa po zranení Karlosa Vémolu ocitol v zápase o titul dočasného šampióna proti Marcinovi Naruszczkovi, ktorý bol pred duelom miernym favoritom. Pirát odštartoval zápas low-kickom, na ktorý zareagoval Naruszczka rovnako, pričom následne začal súpera tlačiť na pletivo. O pár sekúnd neskôr sa Krištofič pokúsil o takedown, ktorý bol zablokovaný. V závere 1. kola schytal náš zástupca tvrdý úder ľavačkou, po ktorom sa otriasol a kopol Poliaka do brucha.

 

V 2. kole sa Pirát po nadskočenom kolene dostal na zem, pričom sa Naruszczka snažil pracovať kolenami na pletive. Krištofič chcel oslabiť nohu súpera pomocou low-kickov. V 3. kole sme videli odvážny pokus Piráta dostať súpera na zem pomocou pretočenia, obaja bojovníci však následne skončili na pletive. V 4. kole sme v podaní Slováka sledovali aj nepríjemné lakte, súperi však veľa času trávili v klinči  na pletive a prejavovala sa na nich únava. Po piatich kolách sme víťaza nespoznali a zaúradovať opäť museli rozhodcovia, ktorí udelili víťazstvo Krištofičovi. Pirát sa tak stal dočasným šampiónom organizácie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies