Boj o letisko v pakistanskom Karáčí: 27 mŕtvych

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 08:57 • 2 min
Boj o letisko v pakistanskom Karáčí: 27 mŕtvych

ISLAMABAD - Celkovo 27 obetí si vyžiadal útok na letisko v pakistanskom prístavnom Karáčí, pričom zahynulo aj desať útočníkov, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Traja militanti sa odpálili a siedmich zabili v prestrelke v noci nadnes bezpečnostné zložky, potvrdil pakistanský generál Rizván Achtár, šéf regionálnych polovojenských jednotiek. Achtár pre pakistanskú televíziu uviedol, že v skupine zahraničných bojovníkov boli zrejme aj Uzbeci, informovala agentúra AP.

 

Podľa vyjadrenia jednej lekárky zahynulo pri bojoch, ktoré trvali niekoľko hodín, 13 príslušníkov bezpečnostných síl a štyria civilisti. Zranenia utrpelo ďalších 23 ľudí, z toho boli piati v kritickom stave. Prevádzku na letisku obnovia dnes okolo obeda. K útoku silne vyzbrojených teroristov na terminál medzinárodného letiska došlo v nedeľu večer.

 

Bezprostredne po útoku sa k činu nikto neprihlásil. Karáčí je najväčšie pakistanské mesto, v minulosti v ňom dochádzalo k častým útokom militantov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies