Českom sa prehnali silné búrky, zaplavili pražské cesty a skomplikovali i dopravu

NETKY.SK • 17 August 2023, 08:38 • 2 min
Českom sa prehnali silné búrky, zaplavili pražské cesty a skomplikovali i dopravu

Praha-Aj susedný štát má problémy kvôli nepredvídateľnému počasiu

slovakia

left justify in out

Výčiny počasia trápia mestá aj dediny v Európe i zvyšku sveta. Ani naša krajina voči nim nie je imúnna. Vysoké teploty počas tohto leta atakujú tridsiatky a následne ich striedajú dlhotrvajúce dažde. To nedáva "zabrať" len ľuďom, svoje si pretrpia aj zvieratá a všetko živé v prírode. Našu spriatelenú krajinu Česko potrápili silné dažde s krúpami. Zo stovežatej Prahy hlásia zatopené ulice aj podzemné priestory. Kvôli vyčíňaniu počasia stopli aj železničnú dopravu.

 

Česko v stredu 16. augusta 2023 večer zasiahli na viacerých miestach silné búrky. Prívalové zrážky s krúpami sa prehnali aj hlavným mestom, kde skomplikovali premávku. Na niekoľkých miestach sa zastavila aj železničná doprava, informuje spravodajkyňa TASR. "Po výdatnom daždi, búrke a krúpach zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči na celom území Prahy, najviac v centre a na severe. Likvidujú popadané stromy a čerpajú vodu zo zatopených pivníc," uviedli na sociálnej sieti pražskí hasiči. Do 19.00 hodiny zasahovali pri 40 nahlásených udalostiach.

Počasie tiež značne skomplikovalo dopravu v hlavnom meste. Voda podľa servera iDNES.cz zaplavila viaceré podjazdy vrátane tunela mestského okruhu a tiež niektoré električkové trate. Na viacerých miestach v okolí Prahy a v Stredočeskom kraji sa tiež zastavila železničná doprava. Pred silnými búrkami na celom území ČR varovali v stredu z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Upozornili, že hoci budú lokálne, potenciál na ich nebezpečnosť je takmer na celom území.

V noci by búrky mali postupne slabnúť, ale vo štvrtok 17. augusta 2023 popoludní sa môžu opäť objaviť na väčšine územia ČR. Naďalej tiež platí varovanie pred vysokými teplotami nad 31 stupňov Celzia, konkrétne pre Moravu, Sliezsko o stredné Polabie. Vo štvrtok už by sa malo mierne ochladiť a teploty by nemali prekročiť 30 stupňov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies