Boeing 787 má za sebou inauguračný let

NETKY.SK • 27 Október 2011, 21:32 • 2 min
Boeing 787 má za sebou inauguračný let

Boeing 787 má za sebou inauguračný let

slovakia

left justify in out

img

Nový Boeing 787 Dreamliner má za sebou prvý, inauguračný let. Z japonskej metropoly Tokio prepravil do čínskeho Hongkongu prvých cestujúcich - 240 novinárov a nadšencov. Niektorí z nich zaplatili za let, ktorý trval 4 hodiny a 8 minút, tisícky dolárov.
Dlho očakávaný model stroja vyrobený z nových materiálov má úplne zmeniť pohľad cestujúcich na leteckú dopravu. Stroj má totiž väčšie okná, na palube je viac svetla aj lepší tlak a vlhkosť, ktorá sa už približuje k optimálnej.
Dreamliner nie je síce najrýchlejšie lietadlo na svete, ale vďaka použitiu ľahších, kompozitných materiálov namiesto hliníka, sľubuje dramatické zlepšenie spotreby paliva. Najmarkantnejšia zmena v porovnaní so súčasnými strojmi, ktorú zbadá aj laik, sú okná. Boeing 787 ich má 30-% väčšie ako iné lietadlá.
"Okná sú absolútne úžasné. Nie ste obmedzovaný, vonkajšok vstupuje dovnútra," tvrdí Stephanie Woodová, ktorá spolu s manželom Deanom vydražila letenku na charitatívnej aukcii. Za cestu v prvej, tzv. business triede zaplatili 18.700 USD (13.435,84 eura). Ďalšieho z pasažierov stal prvý let v novom Boeingu 32.000 USD.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies