Bob Lee je mŕtvy: Zakladateľ Cash App zomrel po dobodaní v San Franciscu

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 10:31 • 2 min
Bob Lee je mŕtvy: Zakladateľ Cash App zomrel po dobodaní v San Franciscu

Zakladateľ multimiliardovej technologickej spoločnosti Cash App, Bob Lee, bol v utorok smrteľne dobodaný neďaleko centra San Francisca, uviedla jeho rodina.

slovakia

left justify in out

Polícia našla 43-ročného muža s bodnými zraneniami a ošetrila ho, než neskôr v nemocnici zomrel. Jeho otec Rick Lee potvrdil, že jeho syn bol zabitý.
Predstavitelia San Francisca boli kritizovaní za svoju reakciu na vlnu násilných zločinov v posledných rokoch. Najnovšie údaje o kriminalite naznačujú, že mesto je jedným z najnebezpečnejších v USA.


'Stratil som svojho najlepšieho priateľa'
Policajti reagovali na správy o bodnutí v utorok okolo 02:35 miestneho času (10:35 BST).
Denník San Francisco Standard si pozrel zábery CCTV, ktoré ukazujú, ako pán Lee kráča po opustenej uličke a zdanlivo hľadá pomoc.
Lee je videný, ako sa potáca smerom k zaparkovanému autu a dvíha si košeľu, aby odhalil svoju ranu, ale vozidlo odíde skôr, ako podnikateľ spadne na zem.
Polícia našla pána Leeho v bezvedomí v štvrti Rincon Hill s dvoma bodnými ranami na hrudi a začala mu poskytovať pomoc, než ho previezli do nemocnice, uvádza San Francisco Chronicle.
Otec pána Leeho zverejnil v stredu na Facebooku správu, v ktorej uviedol: "Práve som stratil svojho najlepšieho priateľa, môjho syna Boba Leeho, keď v utorok skoro ráno prišiel o život na ulici v San Franciscu."
Pán Lee žil v Miami na Floride, ale podľa amerického partnera BBC, CBS News, bol na návšteve San Francisca na summite a zostal tam, aby sa stretol s priateľmi.
Tim Oliver Lee, brat pána Leeho, tiež na Facebooku napísal: "Naozaj bol z nás najlepší. Mal som také šťastie, že som s ním vyrastal, a mám pocit, že som stratil časť seba."
V čase svojej smrti bol Lee hlavným produktovým riaditeľom kryptomenovej spoločnosti MobileCoin.
"Bol to veľkorysý slušný človek, ktorý si nezaslúžil byť zabitý," uviedol Bill Barhydt, generálny riaditeľ spoločnosti Abra, ktorá sa zaoberá kryptomenami, na Twitteri, pričom poznamenal, že pán Lee bol tiež otcom.
Cash App je platobná aplikácia založená na smartfóne, ktorá umožňuje prevody peňazí medzi ľuďmi a podľa Forbes má teraz hodnotu 40 miliárd dolárov (32 miliárd libier).
Od spustenia v roku 2013 jeho používateľská základňa raketovo vzrástla, v roku 2017 dosiahla sedem miliónov aktívnych používateľov mesačne a v roku 2020 sa vyšplhala na 30 miliónov.
Smrť pána Leeho vyvolala v kalifornskom meste novú kritiku násilných trestných činov.
Šéf Tesly a výkonný riaditeľ Twitteru Elon Musk odpovedal na pocty pánovi Leemu slovami: „Násilný zločin v [San Franciscu] je hrozný a aj keď sú útočníci chytení, často sú okamžite prepustení.
Údaje z roku 2021 ukazujú, že tamojší obyvatelia každoročne čelia pravdepodobnosti 1 ku 16, že sa stanú obeťou majetkového alebo násilného trestného činu, podľa Hoover Institution, think-tanku pre výskum politík, vďaka čomu je mesto nebezpečnejšie ako 98 % miest v USA. .
Od pandémie sú v San Franciscu mimoriadnym problémom vraždy.
V rokoch 2021 a 2022 sa v meste odohralo 56 vrážd a predbežné policajné údaje ukazujú, že tento rok bolo v San Franciscu zatiaľ 12 vrážd.
Polícia v San Franciscu zatiaľ neidentifikovala podozrivého v tomto prípade a v rámci prebiehajúceho vyšetrovania nedošlo k žiadnemu zatknutiu.
Brooke Jenkinsová, prokurátorka okresu San Francisco, napísala na Twitteri že „netolerujeme tieto hrozné násilné činy v San Franciscu“.
Starosta San Francisca London Breed vo vyhlásení uviedol, že "zabitie Boba Leeho je strašnou tragédiou" a snažil sa ubezpečiť obyvateľov, že mesto "uprednostňuje verejnú bezpečnosť".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies