Šef polície posilní vyšetrovací tím "Novinár", pre políciu ostáva prípad prioritou

NETKY.SK • 4 September 2020, 13:15 • 2 min
Šef polície posilní vyšetrovací tím "Novinár", pre políciu ostáva prípad prioritou

BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru SR (PZ SR) Peter Kovařík verejnosť ubezpečuje, že prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ostáva pre políciu aj napriek prvostupňovému rozsudku stále prioritou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok padol na Špecializovanom súde v Pezinku (ŠTS) v prípade úkladnej vraždy mladého páru rozsudok. Aj napriek tomu celá kauza ešte nekončí a polícia s dozorovým prokurátorom bude na prípade naďalej aktívne spolupracovať. Uviedol to vo svojom vyjadrení prezident PZ. 

 

Preverí rozpustenie vyšetrovacieho tímu

Bývalý vedúci vyšetrovacieho tímu je podľa policajného šéfa naďalej plne k dispozícii. Kovařík si zároveň dal predložiť materiál, ktorý súvisel s rozpustením tímu.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ REPORTÁŽ Marián Kočner a Alena Zsuzsová sú nevinní, súd rozhodol

 

"S dozorovým prokurátorom aktívne spolupracujeme a vychádzame mu v ústrety, má stále našu plnú podporu. Už dnes som s ním telefonoval, ubezpečil som ho, že budeme pokračovať naďalej," priblížil prezident Policajného zboru. Spoločne s dozorovým prokurátorom sa dohodol, že bývalý vedúci vyšetrovacieho tímu bude naďalej plne k dispozícii a prípad "Kuciak" je prioritou.

 

Dôležitá je kooperácia a výsledky

"Nie je dôležité, či bude poskytovaná podpora nazývaná vyšetrovacím tímom alebo skupinou, dôležité je, že spoločná kooperácia bude efektívna a prinesie výsledky," poznamenal Kovařík.

 

Zároveň si preštuduje materiál, ktorý súvisel s rozpustením vyšetrovacieho tímu. Ako dodal, pred podaním obžaloby vyšetrovací tím postupne vylučoval jednotlivé podozrenia, aby sa na nich aktívne pracovalo.

 

Posilní sa tím "Novinár"

"V čase podania obžaloby (18. októbra 2019) vyšetrovací tím už nemal praktickú náplň práce, a tak bol 22. októbra 2019 rozpustený," uviedol Kovařík. 

 

Členovia tímu podľa jeho slov spoločne s vedúcim posilnili tím "Novinár", aby práca bez prieťahov a kontinuálne pokračovala.

 

Kovařík vo štvrtok po vynesení rozsudku na ŠTS v kauze vraždy Kuciaka uviedol, že plne rešpektuje rozsudok, avšak tak ako verejnosť a dotknuté rodiny, ani on necíti zadosťučinenie. Polícia s prokuratúrou podľa neho urobili maximum pre zabezpečenie dôkazov a deklaroval, že sú stále pripravení v tom pokračovať.

 

Rozsudok, ktorý čakal málokto

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera a Alenu Zsuzovú. Obaja však vo väzbe nateraz ostávajú.

 

Kočner okrem objednania si úkladnej vraždy noviára, čelí aj obvineniam z daňových trestných činov, ako je krátenie dane či v prípade zmeniek televízie Markíza.

 

Zsuzovú síce po vyhlásení rozsudku prepustili z leopoldovskej väznice, pred vchodom ju však už čakala policajná eskorta a opäť skončila v putách. Zsuzová taktiež figuruje aj v ďaľsom prípade vraždy primátora z Hurbanova.  

 

Viac k téme: AKTUALIZOVANÉ Alena Zsuzová opustila väznicu v Leopoldove, už ju však zadržala NAKA (Video)

 

Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Vecou sa bude ďalej zaoberať Najvyšší súd SR.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ REPORTÁŽ Súd rozhodol v prospech Kočnera a Zsuzovej. Pozrite si, ako rozsudok okomentoval Lipšic

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies