BMW a Toyota budú spoločne vyrábať športové autá

NETKY.SK • 30 December 2013, 11:57 • 2 min
BMW a Toyota budú spoločne vyrábať športové autá

RANKFURT - Nemecký výrobca luxusných áut BMW a japonská Toyota sa dohodli na vývoji spoločnej platformy pre športové vozidlá.

slovakia

left justify in out

FUviedol to šéf vývoja BMW Herbert Diess, ktorého citoval v pondelok denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Zámer spolupracovať v rôznych oblastiach vrátane vývoja lítiovo-vzduchových akumulátorov, ľahkých materiálov a športových vozidiel firmy potvrdili už v januári. V tom čase uviedli, že zavedenie spoločnej platformy na výrobu stredne veľkých športových preverí štúdia udržateľnosti, ktorá bude hotová do konca tohto roka.

"Dohodli sme sa na spoločnej architektúre pre športové autá. Dôležité je, že vzniknú dve rôzne vozidlá, ktoré budú pre každú z dvoch značiek autentické," povedal Diess. Bližšie údaje k modelom, ktoré budú výsledkom spolupráce BMW a Toyoty, predstaviteľ nemeckej automobilky podľa denníka neuviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies