Šesť európskych festivalov, ktoré treba zažiť (časť 1)

NETKY.SK • 28 Január 2020, 16:11 • 2 min
Šesť európskych festivalov, ktoré treba zažiť (časť 1)

Slnko, skvelá atmosféra, hudba, priatelia, zábava. Letné festivaly sú miesto, kde všetko toto môžete zažiť. My sme pre vás vybrali 6 tých najlepších, ktoré ponúkajú skvelý lineup a netreba za nimi cestovať za veľkú mláku. V prvej časti článku vám predsavíme festivaly konajúce sa na Slovensku, v Maďarsku a v Chorvátsku.

slovakia

left justify in out

Grape Piešťany

Festival Grape sa prvýkrát konal v roku 2010. Za 10 rokov sa premenil z malého podujatia na jeden z najväčších festivalov na Slovensku, získal ocenenie festival roka a poznajú ho aj v zahraničí. Organizátori sa rozhodli ísť troška inou cestou, ako bežné festivaly. Slovenskému publiku sa snažia prezentovať menej známych, no nemenej kvalitných umelcov. Milovníci alternatívnej hudby nedajú na festival dopustiť, čoho dôkazom je aj to, že festival je často vypredaný už niekoľko týždňov pred jeho začiatkom. Medzi tohtoročných interpretov, ktorí vystúpia na piešťanskom letisku patrí Yung Lean, Foals, Tommy Cash, Yungblud, Woodkid a ďalší. Lineup ešte nie je ani zďaleka finálny, ďalšie mená budú organizátori oznamovať priebežne.

 

img

 

Festival sa stal známy aj tým, že počas jeho diania často prší, no ani to neodrádza návštevníkov. Organizátori sú na dážď pripravení. Neodmysliteľnou súčasťou Grapeu je aj festivalová móda, ktorá je každým rokom kreatívnejšia. Nájdete tam stánky so skvelým jedlom, od tradičných halušiek až po vegánske alternatívy, ako aj stánky so slovenskými značkami či rôznymi zábavnými aktivitami. Na Grape sa nudiť nikto nebude.

 

Aktuálna cena lístka: 79EUR/2 dni

Dátum: 7.-8. august 2020

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Grape festival (@grape_festival),

 

Sziget festival Budapešť

Podobne ako festival Grape, aj Sziget začínal ako malé podujatie, kde sa stretávali milovníci hudby. Od roku 1993 sa toho však zmenilo veľa. Momentálne patrí tento festival medzi najväčšie v Európe, prichádzajú sem návštevníci zo všetkých kontinentov, aby si užili veľkolepé vystúpenia svetových umelcov. Festival je týždňovým priateľským stretnutím najrôznejších kultúr pri oslave slobody, lásky, kvalitnej hudby a zábavy. Počas 7 dní prebehne vyše 1000 koncertov a vystúpení na 60 pódiách, pričom sa ostrov na Dunaji premení na miesto plné umenia - vizuálneho, hudobného aj divadelného.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sziget Festival (@szigetofficial),

 

Organizátori dbajú aj na ochranu životného prostredia, súčasťou programu je preto aj edukácia návštevníkov. Počas 27 rokov vystúpili na "mainstage" interpreti ako David Bowie, Green Day, Oasis, Iggy Pop, The Pet Shop Boys, The Prodigy, Iron Maiden, Prince, Steve Aoki, Gorillaz, Post Malone, Lana del Rey, Kendrick Lamar a mnoho ďalších. Lineup na tento rok uverejnia už čoskoro.

 

Aktuálna cela lístka: 299EUR/7 dní

Dátum: 5.-11. august 2020

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sziget Festival (@szigetofficial),

 

Ultra Europe Split

Medzinárodný festival Ultra sa koná vo viacerých krajinách sveta, no k Slovensku je najbližšie Ultra Europe v Chorvátsku. Tento trojdňový festival by mal zažiť aspoň raz každý milovník elektronickej hudby. Veľkolepá svetelná šou, silné basy a vystúpenia tých najväčších mien tohto žánru, to všetko na jednom mieste v chorvátskom Splite.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ultra Europe (@ultraeurope),

 

Tento rok sú zatiaľ potvrdené mená ako Afrojack, Pendulum, Steve Aoki, Dj Snake, ďalších interpretov budú organizátori uverejňovať postupne.

 

Aktuálna cena lístka: 159EUR/3 dni

Dátum: 10.-12. júl

 

Ďalšie zaujímavé festivaly nájdete v článku "Šesť európskych festivalov, ktoré treba zažiť (časť 2)"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ultra Europe (@ultraeurope),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies