V Splite hliadkuje prvý americký policajt

NETKY.SK • 2 August 2022, 16:36 • 2 min
V Splite hliadkuje prvý americký policajt

ZAHREB – Americký policajt Jacob Bradley je prvý Američan, ktorý sa v Chorvátsku zapojil do projektu Bezpečná turistická destinácia 2022.

slovakia

left justify in out

V utorok na tlačovej konferencii v prímorskom meste Split o tom informovali miestni predstavitelia. Prítomný bol aj samotný policajt, píše agentúra HINA.

 

img

      

Ako uviedol policajný šéf Splitsko-dalmatínskej župy Slobodan Marendić, v Chorvátsku sú v súčasnosti policajti z desiatich krajín. Predstaviteľka veľvyslanectva USA v Chorvátsku Amy Davisonová je podľa vlastných slov „mimoriadne nadšená“, že po 17 rokoch projektu sa doň zapojili aj Spojené štáty. Je to podľa nej vyvrcholenie 30 rokov spolupráce medzi oboma krajinami. Projekt pokladá za výnimočný a dúfa, že policajt Bradley sa od svojich miestnych kolegov veľa naučí.

      

img

 

Bradley na otázku novinárov, aby porovnal prácu chorvátskych a amerických policajtov, odpovedal, že policajti v Splite nemusia nosiť zbraň, kým v Amerike bez nej nevyjdú na verejnosť. Podľa neho je v Amerike oveľa viac zločinov a násilných incidentov spáchaných zbraňami. Potvrdil, že Split je bezpečná dovolenková destinácia a bol by rád, keby túto lokalitu navštívila aj jeho rodina.

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj hovoril so Stoltenbergom o ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies