Obavy z koronavírusu si vynútili zatvorenie múzea Louvre

NETKY.SK • 1 Marec 2020, 15:40 • 2 min
Obavy z koronavírusu si vynútili zatvorenie múzea Louvre

PARÍŽ - Šíriaca sa epidémia koronavírusu si v nedeľu vynútila zatvorenie svetoznámeho múzea Louvre v centre francúzskej metropoly Paríž.

slovakia

left justify in out

Strach z nakazenia

Zamestnanci, ktorí strážia jeho umelecké diela, majú totiž obavy z nakazenia sa od návštevníkov prúdiacich do múzea z celého sveta.

 

"Sme veľmi znepokojení, pretože máme návštevníkov odvšadiaľ," uviedol pre tlačovú agentúru AP André Sacristin, zamestnanec Louvru a zástupca odborovej organizácie tamojších pracovníkov.

 

img

 

 

"Riziko je veľmi, veľmi, veľmi vysoké," povedal v telefonickom rozhovore. Hoci zatiaľ nie sú známe žiadne prípady nákazy medzi 2300 zamestnancami múzea, "je to len otázka času", dodal Sacristin.

 

Zatvorenie múzea

V krátkom vyhlásení Louvru sa uvádzalo, že zhromaždenie zamestnancov o preventívnych opatreniach proti koronavírusu zabránilo v nedeľu ráno plánovanému otvoreniu múzea. V nedeľu popoludní návštevníci stále čakali na to, kedy ich vpustia do priestorov Louvru.

 

Múzeum navštívia každý deň desaťtisíce ľudí.

 

Personál sa takisto obáva, že zamestnanci múzea zo severného Talianska sú v súčasnosti na návšteve Louvru. Prišli si vziať diela Leonarda da Vinciho, ktoré boli požičané na veľkú výstavu, vysvetlil Sacristin.

 

Stretnutie s vedením múzea Louvre majú zamestnanci v pondelok. Sacristin, ktorý sa na ňom zúčastní, vyhlásil, že návštevníci múzea by mali absolvovať zdravotnú kontrolu a "ak sa zistia prípady (nákazy), potom treba múzeum zatvoriť".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies