Fico podá návrh na zvolanie schôdze parlamentu na odvolanie ministra Mikulca v pondelok

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 11:26 • 2 min
Fico podá návrh na zvolanie schôdze parlamentu na odvolanie ministra Mikulca v pondelok

PREŠOV - Robert Fico plánuje podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady, ktorá sa má zaoberať odvolaním ministra vnútra Romana Mikulca, v pondelok 7. júna.

slovakia

left justify in out

Návrh je reakciou na zadržanie šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa Národnou kriminálnou agentúrou. Fico uviedol, že už dnes bude disponovať 26 podpismi poslancov strany, osloviť ale chce aj nezaradených poslancov.

 

 

„Čo som videl reakcie na našu včerajšiu prvú informáciu, nebude problém s tými 30 podpismi. Podáme tento návrh v pondelok preto, lebo chceme, aby táto schôdza bola na začiatku ďalšieho týždňa počas riadnej schôdze Národnej rady, aby bola účasť poslancov a nesťahovali ich vo štvrtok a piatok budúci týždeň, lebo schôdza sa začína v utorok ďalší týždeň,“ povedal Fico.

 

Súvisiaci článok: Robert Fico navrhne schôdzu Národnej rady na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca

Písomný návrh na zvolanie schôdze plánuje nezaradeným poslancom doručiť v pondelok. Ako uviedol, táto schôdza sa musí uskutočniť. „Bude to verejná schôdza a my na tejto verejnej schôdzi všetko presne zosumarizujeme. Všetky tie špinavosti a zločiny, ktoré tu táto Matovičova chunta pácha na ľuďoch, ktorí majú záujem veci riešiť,“ dodal Fico. Podľa neho sú obviňovaní a vo väzbe sedia ľudia bez dôvodov a dôkazov. „To nie je možné v demokratickej spoločnosti akceptovať,“ zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies