Energie: Rusko zníži v septembri vývoz ropy o ďalších 300.000 barelov denne

NETKY.SK • 4 September 2023, 09:30 • 2 min
Energie: Rusko zníži v septembri vývoz ropy o ďalších 300.000 barelov denne

Rusko sa pripravuje k ďalšiemu kroku v oblasti svojho ropného vývozu, a to prostredníctvom ďalšieho znižovania denného objemu. V septembri plánuje krajina znížiť vývoz ropy o ďalších 300 000 barelov denne, čo predstavuje významný krok v rámci jej energetického sektora.

slovakia

left justify in out

Túto informáciu potvrdil Alexander Novak, podpredseda vlády zodpovedný za energetický sektor. Už v auguste dochádzalo k zníženiu denného vývozu o 500 000 barelov, a tak Rusko pokračuje v snahách o reguláciu svojich ropných zdrojov.
Tento krok je čiastočne odzrkadlením západných sankcií, ktoré boli na Rusko uvalené v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Napriek týmto prekážkam sa v marci tohto roku Rusku podarilo vyviezť denný objem ropy vo výške 8,1 milióna barelov. Toto číslo predstavovalo najvyššiu úroveň od apríla 2020. Je však dôležité poznamenať, že príjmy Moskvy z tohto obchodu utrpeli pokles, keďže západné krajiny začali menej nakupovať ruskú ropu. Namiesto toho sa hlavnými odberateľmi stali Čína a India, ktoré sa stávajú stále dôležitejšími hráčmi na medzinárodnej ropnej scéne.
Tento vývoj je dôležitým faktorom v geopolitickom a energetickom kontexte, pričom značne ovplyvňuje ekonomickú a politickú situáciu v Rusku a v jeho vzťahoch so zvyškom sveta. Skúsenosť ukazuje, že takéto zmeny v ropy majú hlboké dosahy na hospodárstvo a diplomaciu krajiny, a je zaujímavé sledovať, ako sa bude táto situácia ďalej vyvíjať a ovplyvňovať globálnu geopolitiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies