Biopotravinou roka je bio hovädzie mäso z farmy Turová

NETKY.SK • 23 September 2016, 18:01 • 2 min
Biopotravinou roka je bio hovädzie mäso z farmy Turová

TRENČÍN – Biopotravinou roka 2016 je bio hovädzie mäso z Farmy Turová vo Zvolenskom okrese. Rozhodla o tom odborná porota, výsledky vyhlásili dnes na Bio jarmoku v Trenčíne. V spotrebiteľskom hlasovaní zvíťazila 100-percentná ovčia bio bryndza z Poľnohospodárskeho družstva Važec.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít Trenčín, bio hovädzie mäso z Farmy Turová vyrábajú výlučne zo slovenského ekologického chovu. Výnimočná kvalita mäsa súvisí nie len s pôvodom zvierat, ale aj s jeho spracovaním a najmä jeho vyzrievaním. Vyššiu kulinársku kvalitu bio mäsa potvrdzujú aj špičkoví kuchári v top reštauráciách. 

 

Hovädzí dobytok chovajú na Farme Turová od roku 2006, pričom v roku 2008 s celou farmou vstúpili do systému ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 dokončili výstavbu špecializovaného bitúnku pre spracovanie dobytka výhradne zo slovenských ekologických fariem, ktorý je jediným certifikovaným bio bitúnkom na Slovensku.

 

O udelení ocenenia Slovenská biopotravina roka 2016 bio hovädziemu mäsu rozhodla porota zložená z odborníkov. Za bio mäso hlasoval aj jej člen Juraj Rizman, ktorý dlhodobo pôsobí v Greenpeace „Bio mäso je pre mňa stále ešte výnimočný a často nie ľahko dostupný tovar. Hlasom za bio hovädzie mäso hlasujem za rozširovanie sortimentu bioproduktov,“ skonštatoval Rizman.

 

„Porota tiež rozhodla o udelení čestného uznania všetkým ostatným nominovaným biopotravinám - BioKids chrumky s mrkvou, Pieniny bylinný čaj bio, Biomirabelkovica pravý ovocný destilát, Biomila špaldová múka graham a 100 % ovčia bio bryndza). V poradí 11. ročník súťaže Biopotravina roka zorganizovalo Centrum environmentálnych aktivít Trenčín v spolupráci s Vidieckou platformou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies