V Tokiu pribúdajú rekordné počty nakazených štvrtý deň v rade!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 07:31 • 2 min
V Tokiu pribúdajú rekordné počty nakazených štvrtý deň v rade!

TOKIO - Japonské hlavné mesto Tokio zostane v núdzovom stave v súvislosti s koronavírusom do konca augusta a rovnaké opatrenia sa chystajú zaviesť aj v susedných prefektúrach a v meste Osaka na západe krajiny.

slovakia

left justify in out

To všetko v dôsledku rekordného nárastu prípadov v čase, keď sa v hlavnom meste konajú olympijské hry. Japonská vláda schválila zavedenie núdzového stavu od 2. augusta aj pre Saitamu, Kanagawu a Čibu s Osakou. Nová situácia by mala zostať v platnosti priebežne celý mesiac, teda do konca augusta.

 

img


Na ďalších päť oblastí Hokkaidó, Kjóto, Hjógo a Fukuoka sa budú vzťahovať o čosi menej prísne núdzové obmedzenia.

 

Hostiteľské mesto olympijských hier hlásilo rekordný nárast pozitívnych tri dni po sebe, vrátane štvrtkových 3 865 vzoriek. Počet nakazených sa za posledný týždeňzdvojnásobil a príslušné úrady varujú, že do dvoch týždňov môže ich počet narásť na 4 500 ľudí.

 

img

 

V Tokiu momentálne evidujú 2995 hospitalizovaných, čo je takmer polovica súčasnej kapacity 6-tisíc lôžok. Viac ako 10-tisíc ľudí zostalo v domácej izolácii alebo určených hoteloch, približne 5600 ľudí čaká na rozhodnutie príslušných zdravotníckych úradov o tom, kde majú postupovať v liečbe.

Japonský minister zdravotníctva Norihisa Tamura uviedol, že počet prípadov v Tokiu sa stále enormne zvyšuje napriek tomu, že metropola sa už dva týždne nachádza v núdzovom režime.

 

"Je to alarmujúci vývoj, ktorý sa líši od všetkého, čo sme dosiaľ videli a zažili," vyhlásil minister.

 

img


V celom Japonsku vo štvrtok zaznamenali prvýkrát viac ako 10-tisíc pozitívnych na koronavírus, celkom 10 687.

 

Od začiatku pandémie evidujú 15 166 úmrtí na COVID-19, vrátane 2 288 v Tokiu. Vo štvrtok bolo úplne zaočkovaných už 27% japonskej populácie. Úplne zaočkovaných starších ľudí je 71,5%.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona