Bieloruský vodca Lukašenko na pôde OSN varoval pred globálnym konfliktom

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:36 • 2 min
Bieloruský vodca Lukašenko na pôde OSN varoval pred globálnym konfliktom

NEW YORK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko dnes varoval pred ďalšou svetovou vojnou, ktorá podľa neho môže vypuknúť, "ak spravíme ešte jeden krok ku globálnemu konfliktu".

slovakia

left justify in out

Lukašenko, spojenec Ruska, na summite OSN v New Yorku neskrývane zaútočil aj na snahy Západu o riešenie konfliktu v Sýrii.

 

"Prečo zbavujete prezidenta jeho úradu? Ako sa vás to týka? Čo chcete? O čo sa usilujete?" vyhlásil Lukašenko na margo požiadaviek Západu, aby sýrsky prezident Bašár Asad odstúpil. Lukašenko vyjadril presvedčenie, že "s rozpadom Sovietskeho zväzu došlo k strate mocenskej rovnováhy" vo svete, píše agentúra AP.

 

Bieloruský vodca však na summite o globálnom vývoji, ktorý tohto roku prilákal rekordný počet svetových lídrov, nebol jediným kritikom Spojených štátov. Proti "hegemónovi snažiacemu sa vnútiť svoj pohľad na svet" totiž vo svojom prejave vystúpil aj venezuelský prezident Nicolás Maduro, nástupca po zosnulom Hugovi Chávezovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies